Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina ARTRITIS

ARTRITIS

Spoštovani.
Ker so se mi pred časom začele pojavljati bolečine v sklepih, so mi pri izvidu krvi ugotovili poleg ostalega še:
“Revmatoidni faktor lateks 51 poz., mikoplazma pnevmonije Igm poz.20,5
Mnenje: verjetno ne gre le za reaktivni artritis, Gre za pretežno simetričen poliartritis malih sklepov rok in nog. Glede na klinični potek je možno, da se razvija celo revmatoidni artritis – bolnik je serološko pozitiven. Za dokončno diagnozo je še prezgodaj.”
Bolijo me kolena, zapestje, rame, tako da roke zelo težko pregibam v ramenih, saj me boli, kot bi me rezalo. Dvakrat me je bolela celo leva stran čeljusti.
Proti bolečenam sem dobival Naklofen, kasneje Movalis, pa še Vioxx 25 mg. Vendar imam občutek, da mi nič ne pomaga.
Čez dan še prenašam bolečine, najhuje pa je ponoči, ko se telo umiri. V eni noči prespim uro ali dve, ostalo pa se samo premetavam. KAJ NAJ STORIM, OZIROMA KAKŠNA ZDRAVILA NAJ JEMLJEM?
Zanima me še, v kaj se vse skupaj v najslabšemprimeru še lahko razvije.
Kaj naj delam, kako naj živim, da se stanje ne bo poslabševalo?
Vem, da je veliko vparašanj, a vseeno prozim za čimveč odgovorov.
Hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Skrbi me, da vam moj nasvet ne bo kaj prida olajšal življenja, saj so se zdravniki že doslej namučili z iskanjem vzrokov in rešitev. Proti bolečinam poleg zdravil samih lahko storite le malo. Kadar so sklepi topli in boleči poizkusite masažo z ledom.

Sami ne morete ukreniti nič bistvenega za izboljšanje stanja, niti ga ne morete s čim poslabšati. Kljub neprijetnim bolečinam boste morali počakati. Tudi če imate revmatoidni artritis kot eno slabših možnosti, je osnovno zdravljenje gibanje in lajšanje bolečin, zato da se lahko gibate.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close