aritmije
Ja, mene zanima…bila sem ze pri kardiologu, pa je rekel da je srce ok. Obcasno me mucijo ekstrasistolije…predvsem ob custvenih vzemirjenih. Rekel je da terapija ni potrebna…cutim vsakih par dni enkrat na dan kak ekstrasistol, potem par dni spet nic, pa mogoce spet tu in tam kak.
Ali potrebuje zdravila?
Ali so lahko vzroki ekstrasitol kateri izmed navedenih:
1.) Imam modrostni zob, ki ne more ven zaradi sedmice, obcasno me boli.
2.) Občasno povečana ščitnica zaradi pomanjkanja joda
3.) Občasno me bolita ledvici…in vcasih se urin malo bolj vonja
Kaj bi se lahko bilo?
Ali se lahko cisto znebim ekstrasistolijev, zakaj so se mi sploh pojavili, ce je srce zdravo?
Hvala za pojasnitve.
Ekstrasistole lahko nastajajo pri povsem zdravem srcu zaradi živčnih, hormonskih in vnetnih vzrokov. Mnogokrat nastopajo pri akutni bolezni srca ob gripoznem in še bolj pogostoma pri kronični bolezni srca.
Ker je pri vas kardiolog izključil bolezen srca, moramo iskati vzrok v drugih boleznih.
Sami ste nakazali na možnost, da so ekstrasistole živčnega izvora. V takih primerih bolnikom svetujemo čim več aerobne vadbe in po potrebi predpišemo majhne odmerke pomirjeval.
Ni izključeno, da so ekstrasistole pri vas povezane s ščitnico oziroma z zobmi.
Lep pozdrav!
prim. Boris Cibic, dr. med.
Prosim ce mi lahko odgovorite se samo na eno vprasanje.
Obcasno mi otekajo gleznji…kardiolog je izkljucil bolezen srca…upam da se ni motil:)
Kaj se lahko povzroca obcasno otekanje gleznjev? Obcasno me bolita ledvici in v desni nogi cutim obcasno bolecine. Zakaj mi se lahko zastaja voda v telesu?
Stara sem 26.
Zatekanje gležnjev pri srčnih boleznih je pojav, ki nastane, ko je bolezen srca že močno napredovala. Takega stanja ne spregleda noben zdravnik.
V vašem primeru bi pomislil na motnje delovanja dovodnic ali na motnje v pretoku limfe.
Bolečine v predelu ledvic kažejo na bnetje ledvičnih čašic, ki ga potrdimo s pregledom seča.
Vzrok za bolečine v desni nogi, bo najhitreje ugotovil ortoped.
Lep pozdrav!
prim. Boris Cibic, dr. med.