Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija aritmija v nosečnosti

aritmija v nosečnosti

Pozdravljeni. Ze pred nosecnostjo sem imela obcasne aritmije zelo redke in kratkotrajne. Na zacetku nosecnosti sem večkrat opazila aritmijo. Potem se he umirilo. Zdaj sem v 29. tednu in me he danes iz spanca zbudilcuden utrip. Obcutek tesnobe in hiter utrip. Ko sem si s prstom probala na zili, je bil utrip nereden kot da en izostane. To se je po nekaj sekundah umirilo, se vedno pa traja ob obcutek tesnobe v zlicki. Imam drugace pfo. Nobene terapije. Za kaj bi lahko slo? Je pa res da sem lezala ba hrbtu med tem dogodkom.

Pri vseh ljudeh, zdravih in bolnih na srcu, lahko nastopajo prezgodni neredni srčni utripi (ekstrasistole), mnogo krat zaradi navidezno neznanih vzrokov (vplivi vremena, vplivi razpoloženja, hormonske motnje, lega telesa, itd). Morda so pri vas pomembni premiki ploda. Ni zadržkov za gibanje, ki ga sicer priporočamo in po potrebi jemanje blagih pomirjeval.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si
Objava čaka odobritev

New Report

Close