aritmija?
Lepo pozdravljeni!
Skoraj vsak vecer, ko se ulezem se mi zgodi nekaj zelo cudnega. Kot da bi mi srce poskocilo – ne vem – kar ostanem brez sape in moram hitro zaceti globoko dihati, da ne ostanem brez zraka. Srce mi ob tem času zelo močno bije. (Drugače imam zelo nizek srčni utrip) Cez dan se mi to ni dogajalo, do predkratkim. 3x do zdaj, čez dan, sem skoraj padla skupaj. Brez kakršnega koli vzroka mi je srce poskakovalo in utripalo zelo hitro, dobila sem mravljince v roke in noge in vrtelo se mi je. Rok skoraj nisem več čutila. Zmanjkovalo mi je zraka. Cel dan sem bila čisto zanič in nisem mogla narediti nič, samo ležati, z vzdignjenim vzglavjem, ker če sem se čisto vlegla, mi je srce spet začelo drhteti.
Ne vem kaj naj bi to bilo, me pa že zelo skrbi. Je to kaj povezano s srčnim obolenjem in kako naj si pomagam? Stara sem 29 let.
Že v naprej hvala za odgovor!
Po vsebini vašega posta sklepam, da vam srce pogostoma bije neredno. Svetoval bi vam pregled EKG, s katerim bo mogoče točno ugotoviti vrsto nerednega bitja in ustrezno zdravljenje.
Včasih sprožijo take motnje prehladne bolezni ali angine, bolj pogostoma pa duševne obremenitve in stresi.
Poskusite lahko učinek blagih pomirjeval (Persen ali podobno, ki jih dobite v lekarnah brez recepta).
Lep pozdrav!
prim. Boris Cibic, dr. med.