Najdi forum

Arijska rasa

To naj ne bi bila nacistična/rasistična ali pa kaka druga tema, ki bi spodbujala k nestrpnosti in neenakosti.

Zanima me, če mogoče veste definicijo arijske rase. In sicer s tem ne mislim tiste originalne arijske rase (kao eno prastaro indoevropsko (?) ljudstvo), ampak arijsko raso, ki so se jo izmislili v 1. pol 20. stol. in ki jo uporabljal Hitler za svojo propagando. Menda naj bi bili pripadniki te “super” rase tisti z belo poltjo, plavimi očmi in blond lasmi ter višino okoli 185 cm ????

LP

prvoten pomen “arijske rase” je TISTI KI SO MODRE KRVI, torej če bi se Hitler držal točno svoje ideje, bi moral iztrebiti tudi ves svoj nemški narod in bi ostali, le tisti ki so modre krvi

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Ne gre za “modro kri” ampak za telesne značilnosti. Tisti, ki so želeli v SS so morali ustrezati tem merilom.

Dejstvo pa je, da Hitler ni ustrezal tem pogojem, pa tudi ostale “nazi živine” ne. Hitler in Himmler meni na slikah zgledata bolj kot dva cigana ne pa arijca.

se strinjam, vendar prvotna ideja malce utopična pa je bilo ustvariti narod modre krvi

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Seveda se zavedas, da je modra kri tu le metafora, ne?

Banshee.

Ker se mi ne da na dolgo in široko:

Če pa te zanima od kod Adolfu vse to, od tu naj bi jemal inspiracijo za antisemitistične ideje, baje:

– Joseph Arthur Gobineau: Essay on the Inequality of Human Races, 1853-55
– Houston Stewart Chamberlain: Foundations of the Nineteenth Century , 1899

lp

Hitler je bil po rodu Žid.

Trditev, da je bil eden od prednikov A. Hitlerja žid ni bila nikoli dokazana.

Od njegovega očeta oče (Hitlerjev stari oče) je bil Žid.

Hitler ni bil žid.
Ne samo ,da ni bilo dokazano, da ni žid,prav nasprotno, dokazano je da ni bil!

vec: W. Meser -adolf hitler

Čas je, da mislimo isto:

http://www.facebook.com/pages/Slovenija-zmanjsaj-stroske-sama-sebi/125744754125810

Termini “Arijska rasa”, “Bela rasa” in “Evropska rasa” so danes tako rekoč sinonimi.

Za Bela, Evropska oz. Arijska ljudstva se smatrajo:

-Vsi ne-muslimanski narodi, katerih države ležijo geografsko večinoma v evropi, ter Rusi
-Potomci kolonij teh narodov, ki so prevzeli kolonialno identiteto nad identiteto naroda svojih prednikov (ZDA, Kanada, Avstralija, Nova Zelandija, Južna Afrika, Rodezija, itd)

😀

Že samo priimek Hitler je baje židovskega izvora. Potem pa je tu še “nastanek” Hitlerjevega očeta: Hitlerjevo babico naj bi posilil nek žid iz družine pri kateri je delala kot služkinja in tako je nastal Hitlerjev oče…

Besser tod als rott!

Baje, da je?????

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Jezus, to kar si ti naštel se ne smatra kot arijska rasa, ampak kavkaška. Arijsko raso sestavljajo izbrani pripadniki kavkaške rase (mešani z nordijci), ki ustrezajo določenim merilom.

Potem pa v nacizmu ne bi preživel:))))

Adolf Hitler je bi čiste nemške krvi,pa ni bil bjondast kot večina Arijcev,pa saj tudi vsi Vikingi,ki so bili pripadniki Arijske rase niso bili vsi bjondasti.
Tako da ne tečnarit in žalit enega največjih herojev vseh časov!

SIEG HEIL

Je tako.. Adolf Hitler je imel zelo dobro načrtovano ideologijo na vseh področjih. Pred njegovo oblastjo je bilo 6 mio brezposelnih.. ko je prišel na oblast je spravil brezposelnost tam na cca. 250 000! Ustvaril je raketne pogone V1, V2..avtoceste, Volkswagen…itd.. Prav je da je umoril žide kajti ti predstavljajo zlo že od samega začetka.. že kristusa so ubili… tudi včasih če smo na katero barabo jezni mu rečemo da je jud. Tudi sedaj vodijo celi svet in gledajo za svojo rit vodijo banke in rušijo ostalo prebivalstvo na našem planetu. Poleg tega zakaj me navdihuje Adolf Hitler… tudi zato ker sam ustrezam arijskim meritvam (blond lasje, arijske poteze ust in nadočesne gube oz.obrvi, modre oči, ušesne mešičke imam zaraščene) pa tudi zato ker je edini človek ki se je zavzemal za mojo raso, za raso belih ljudi!

Ko je Hitler zavzel Maribor se je sam zavedal, da to območje (celotna Štajerska) tudi po ljudeh in ozemlju pripada avstrijski koroški…zato je rekel znameniti stavek NAREDITE MI TO DEŽELO SPET NEMŠKO! Poleg tega pa ni vse prebivalce tega območja poslal v koncentracijska taborišča ampak je dal ukaz, da se ljudi rasno pregleda in germanizira. Če mislite da si zmišljujem potem me ne bi bilo tukaj, kajti moj stari oče in stara mati po obeh straneh mojih staršev ni noben bil poslan v koncentracijsko taborišče ampak so bili samo germanizirani tako da so imeli nemško obleko z svastiko, ko so šli v šolo tam pa so se seveda tudi učili nemški jezik in njihovo kutluro.

O my God!!!!!! ????? Kakšen idiot!!! Pa ti si zrel za umobolnico. Če bi Hitler uspel v svojih nakanah, ti danes ne bi pisal takih idiotizmov. Te sploh ne bi bilo idioto!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close