Najdi forum

Aqamid

Pozdravljeni!

Imam ene par vprašanj za vas, če dovolite?:)

Sama sem dala pred letom dni v ustka vbrizgat 1 ml puragena.Dva mesca je bilo polnilo ok nato sem dobivala reakcije.Na vsake toliko časa se mi je vnelo, pordelo in peklo.Recimo dogajala se mi je na vsake 2 mesca reakcija v različenm kotu ustnic.Sedaj mi je polnilo čisto izginlo ampak ostale so male brazgotinice v ustnicah.Recimo, ko se nasmejim se vidi kakšna bunkica in obučutim jo tudi z jezikom.Ker je od mojega polnila že leto mi je dr. potrdil da bi naj to bile brazgotine in ne več polnilo. Zanima me če je res to možno???

Kot drugo razmišljam o Aqamidu, ampak se tako bojim reakcije, saj sem jo imela že pri Puragenu, ki pa ni trajno polnilo.Kakšna je možnost za reakcijo Aqamida?Koliko pacientov, dobi reakcijo na to polnilo in kaj se da v takem primeru nardit?Pri začasnih polnilih vem, da moreš potrpet kaj pa pri trajnih???

Hvala za odgovor in lep pozdravček na Štajersko:)

Pozdravljeni

Puragen je preparat hialuronske kisline ta se v tlesu razgradi v 6 do 8 mesecih. če imate zatrdline so verjetno res posledica tkivne reakcije ozitoma brazgotin.

Aquamid je polnilo povsem druge kemične sestave kot Puragen. 4% je poliakrilamida ( snov iz katere so določene vrste kirurških šivov) vse ostalo je voda , ki se po vbrizganju izmenjuje s telesno vodo.
Reakcije po Aqumido so redke v glavnem ne gre za zavrnitveno reakcijo ampak za infekcijo, ki jo vnesemo ob injiciranju ..

Lep pozdrav

Aleš

Najlepša hvala za odgovor.Torej naj me ne skrbi, da bi nastala kakšna reakcija in si ga naj dam vbrizgat?Kaj pa se lahko zgodi v primeru, da sem tisti mali odstotek in dobim reakcijo na Aqumid?Se to da odstranit?In kako se vidi reakcija?Rdečica, vročina??

Hvala:)

Pozdravlejni
Znaki ventja so rdečina , bolečina, oteklina, izguba funkcije

lep pozrv

Aleš

Pozdravljeni,
rada bi si dala nekam vbrizgat katero izmed teh začasnih polnil, npr. Puragen, zdaj pa sem se malo prestrašila. V nekem drugem odgovoru ste napisali, da gre za preparate hialuronske kisline, pa me zanima kako je mogoče, da bi hialuronska kislina povzročila tkivno reakcijo (ste s tem mislili imunski odgovor?)? A ni to “naraven” material?

Hvala!

New Report

Close