Aptamil ADC- je res potreben zig Zavoda za zdravstveno varstvo?
Jaz lahko povem samo to, da sem za otroka najprej dobila s strani izbrane zdravnice nasvet, da naj kupim Pregomin. Konzilij Pediatrične klinike pa je predlagal Allernovo. Potem mi je na Rp napisala Allernovo. Ne vem če je možno dobiti drugo mleko ali pa samo tisto, ki je navedeno na tem dokumentu, ki ga je res potrebno priložiti na ZZZS. Povprašajte na ZZZS. Lep pozdrav.
P.s.: ZZZS ni zavod za zdravstveno varstvo ampak zavod za zdravstveno zavarovanje R Slovenije. Samo tako, da ne boste iskali informacij na napačnem mestu.
mislim da bo šlo, ker pa gre za finančno različno mleko bo šlo najbrž za razhajanje pri št. škatel.
ma samo po dveh škatlah ne boš ugotovila če ga boste pili, res ne. mi smo rabili 3 teden da je sprejela Pregomin (verjemi res grozen okus in vonj, in ga je bilo treba maskirat na 1001 način), pa so mi rkeli da smo lahko srečni da je to bilo izjemno hitro. ampak ja ena škatla je bila dovolj.
razlika pa je definitvno v tem, če otrok pa okus drugega adaptiranega mleka pozna, pol je najbrž lažje. moja je poznala izključno moje mleko pa še stekleničko je zavračala.
ampak pazi, po cca.4 letih je še pregomin zavrnila, smo poskusili z Allernovo, pa to enako 8je bruhala po obojem). pol pa smo rekli da je nesmiselno poizkušat in nenazadnje je jedla drugo hrano v celoti, z izjemo prepovedane, tako da pazimo da tam dobimo vse potrebno.