Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Aptamil adc, alergija na km, refluks

Aptamil adc, alergija na km, refluks

Lepo pozdravljeni.

Na vas se obracam s prosnjo po parih odgovorih. Sem drugic mamica in sicer 1 mesec staremu fantku. Prvi otrok naj omenim je star ze 5,5 let in je otrok po “predpisih”:) tako da mi je tole brskanje po forumih in iskanje odgovorov na tezave kar novo.

Nas fantek se je rodil cca 2,5 tedna prehitro. V porodnisnici so mu ugotovili zlatenico 325, ki je ob odpustu bila 182-bil je pod lucko 24 +12 ur, zadnjih 24 ur pa ne vec…
Ze v porodnisnici je velikokrat zacel jokati oziroma kricati, nakar je nor rignil ali se pokakal in je bilo bolje. Krik je bil tako mocan da je prisla sestra pogledat kaj se dogaja…
Zal mleka nisem imela prevec, zato si mi ze v porodnisnici dodajali Am… naj omenim da ne dojencek veliko kolcal, zvijal glavo nazaj, pokasljeval itd…
Tudi prvo blato je prislo komaj po 4 oziroma 5 dneh, pred tem je kakal mekonij…
Po odpustu sem po parih dnevih ugotovila da mu nekaj ne pase. Pomislila sem da je zaprt zato sem brskala po forumih o cajckih itd in naletela na en. As odgovor uporabnici s podobnimi znaki, da ima njen otrok najbrz refluks in alergijo na km….
Po prebranem je refluks sovoadal z nasimi tezavami. Kupila sem aptamil Ar, kar je nekoliko omililo tezave, vemdar je dobil nekoliko tekoce blato, ki je bilo rumene barve. Zacela se mu je lusciti koza na telesu (sem mislila da je samo suha koza) in okoli ust in lick je dobil mozoljcke…
Klicala sem pediatrinjo ko je zelela da vztrajam z aptamilom in dodajam kaplice biogaja. Ker se tekoce blato ni umirilo… imel je tudi vetrove in ob vsakem kdvajanju blata je jokal mi je pediatrinja predlagala da preidem na aptamil adr…
Po prvem obroku je sicer bilo blato se rumeno in je imelo nekaj krvavih nitk (predvidevam da je bilo to blato se od aptamila ar)… po dnevu uporabe aptamila adr, ki ga zaradi refluksa gostim z aptamil pripravkom za gostitev mleka (kupila v mulerju-posebna formula ki pa je brez mleka. Mislim da je roziceva moka?) je dojencek dobil res tekoce blato, ki je gorcicne barve in ima tudi vonj – mogoce po klislem? Pred tem ko je bil na aptamil ar je imel zacetno blato kasasto, na koncu je postalo penasto in tekoce (ob enem odvajanju), vendar je imelo vonj po mleku.
Sedaj po treh dnevuh uporabe aptamila adc je koza lepsa, mozoljcki izginjajo, vendar tekoce gorcicno smrdljivo blato ostaja…
Zanima me ce mi lahko malo sugestirate kaj naj storim? Otork sicer se vedno ponoci ko poje in ko ga odlozim jamra, pokasljuje, ke pa res da cel dan je in spi…
-ali mislite da je kljub tekocemu blatu alergija na km
-ali je blato lahko od aptamila adr
-ali naj vztrajamo na aptamilu adr ali preidemo nazaj na ar (alernova mu ne ugaja.smo poizkusili in je res jokal)
– po kolikem casu se pokaze da je res alergija in izgineji znaki

Običajno se črevesni znaki pri alergiji na KML popravijo hitreje kot kožni znaki. Je pa potrebno opazovanje vsaj kakšen teden, preden se odločimo (ponovno) zamenjati formulo. Pomemben podatek je tudi, kako otrok pridobiva na teži. Premalo ali zastoj pridobivanja je znak, da ni vse tako, kot mora biti. Sedaj bi bilo bolje še nekaj dni uporabljati formulo ADC, vedno tudi protirefluksni položaj in po tem kontrola pri pediatru, če ne bo bolje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close