Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Aorta in zaklopka

Aorta in zaklopka

V bolnisnici so na CT prsnega koša ugotovili hudo kalcina aorte in slabo zaklopko.

Moja osebna zdravnica je mnenja, da to ni še nič in mi ne da napotnico za nadaljni pregled.

Kaj menite ali naj ji,verjamem ali naj grem samoplačnisko naprej.

Hvala za nasvetl

Pozdravljeni!

“Hudo kalcinirana aorta” ne pove kaj dosti, pomembni so še drugi podatki npr. dimenzije aorte, ev. anevrizme ipd.. Kalcinacija aorte je takorekoč normalen pojav v prcesu staranja in vsi ljudje v tretjem življenjskem obdobju imajo v večji ali manjši meri, kalcinirano aorto. Veliko mlajših prav tako.

Kar se tiče “slabe zaklopke” pa ne vem kaj naj bi to pomenilo? Ali gre za kalcinacijo in slabo gibljvost lističev zaklopke, puščanje zaklopke, morebiti za stenozo aortne zaklopke..?

Verjetno je vaša “osebna” zdravnica mnenja, da stanje ni kritično, da bi v tem trenutku potrebovali kakšne dodatne preiskave. Kar se tiče kalcinacije aorte kaj posebnega glede zdravljenja ni možno narediti razen zdravega življenjskega sloga in ev. uvedba zdravil proti povišanem holesterolu (če je povišan) ter redna telesna aktivnost. Glede zaklopke pa tako kot sem že napisal, odvisno zakaj se točno gre.?

LP

New Report

Close