Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija antifosfolipidni sindrom

antifosfolipidni sindrom

Pozdravljeni!
Ponovno vam pišem, ker sem bil na pregledu pri revmatologu, ki mi je na osnovi izvidov in dejstva, da sem prebolel trombozo, postavil diagnozo: antifosfolipidni sindrom.
Tako, da se je zdaj odkril vzrok zakaj je pri meni prišlo do tromboze.
Marivarin bom moral jemati trajno in faktor bom moral dvigniti med 3 in 3,5.
A mogoče poznate kake stranske učinke dolgotrajnega jemanja marivarina?
Imam namreč hemoroide, pa me skrbi, da ne bi prišlo do kakih krvavitev, pa tudi sicer me skrbi, da so še kakšni drugi stranski učinki.
Za kakršnokoli informacijo v zvezi s tem vam bom zelo hvaležen.
Hvala že vnaprej in lep pozdrav.

Ni zdravila brez stranskih učinkov, vendar gre na srečo, v veliki večini primerov za blage stranske učinke, ki lahko nastopijo kmalu po začetku zdravljenja ali po daljšem zdravljenju.

V primeru Marivarina je razmeroma malo blagih stranskih učinkov, razen krvavitev, kadar je odmerek zdravila previsok. Na to so vas zdravniki gotovo že opozorili. Ker bolehate tudi za hemoroidi, bi bilo prav, da vam končno mnenje poda proktolog. Skrbite za redno odvajanje.

Če so hemoroidi majhni in ne povzročajo krvavitev verjetno ne bo zadržkov za zdravljenje z Marivarinom.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljeni!
Nazadnje, ko sem vam pisal, sem vas pozabil vprašati: Ali je to, da bom zdaj trajno jemal marivarin dovolj veliko zagotovilo, da se mi tromboza ne bo ponovila?
Ponovno hvala za trud in lep dan vam želim.

Pri skrbi zdravnika terapevta, da so vrednosti INR v učinkovitih okvirjih, je zelo verjetno, da ne bodo nastajali novi strdki.

Lep pozdrav!

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Spoštovani!
Pri poslušanju srca je zdravnik slišal nek šum, najbolje, da kar citiram kar je zapisal:
Srce: akcija ritmična, normokardna, tona primerna, levo parasternalno slišen tih sistolni šum, brez izrazite propagacije.

Najbrž sem zaradi tega dobil napotnico za UZ srca, saj drugih težav, ki bi bile povezane s srcem nimam.
Se vam kaj zdi, kaj bi to lahko bilo?
Hvala vam že vnaprej in lep pozdrav.

Šumi na levi strani prsnice so lahko funkcionalni in lahko organski. Na srečo imamo danes UZ aparate, ki nam omogočijo ugotoviti dejansko stanje brez dodatnih zahtevnih preiskav.

Lep pozdrav!

New Report

Close