Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Antibiotiki in alergija nanje

Antibiotiki in alergija nanje

Pozdravljeni,
že od poletje imam po telesu majhne izpuščaje oz. flekce, ki so na začetku rdeči, nato se mi koža tam olušči in potem ostane bela lisa. Te izpuščaje imam po celem trebuhu in hrbtu. Osebna zdravnica mi je najprej predpisala mazilo Lamisil, nato pa še tablete Lamisil (4 tedne). Ker tudi po tem ni bilo bolje ampak so se mi izpuščaji ponovili, sem odšla k dermatologinji, ki mi je predpisala Sporanox kapsule (3 tedne), ker naj bi šlo za neko plesen. Poleg tega mi je svetovala, naj se namažem z Canesten kremo in enkrat tedensko umivam z Oronazol šamponom.
Mislim, da mi je Sporanox pomagal, saj so izpuščaji skoraj izginili po 4 dneh, vendar pa je težava sledeča. Očitno sem dobila alergijo na Sporanox, saj sem že drugi dan po jemanju kapsul dobila po obrazu izpuščaje, ki pa so se po petih dneh jemanja kapsul razširili po celem obrazu, ušesih, vratu in me močno srbijo, poleg tega, mi je obraz nekoliko otekel. Po 5 dneh sem opustila jemanje Sporanoxa, saj je bilo srbenje neznosno. Klicala sem tudi na dermatološki oddelek, vendar imajo vse zasedeno in me pred sredino marca ne morejo sprejeti.
Zato me zanima vaše mnenje, kako naprej. Ali naj se mažem še naprej s Canesten kremo in umivam z Oronazol šamponom, z jemanjem kapsul pa preneham in počakam na mnenje dermatologinja, ali lahko kaj storim že prej sama, da se izpuščaji (na trebuhu in hrbtu) ne bi nadaljevali. Je mogoče kako podobno zdravilo, ki mi ga lahko pripiše osebna zdravnica?

Hvala za vašo pomoč in lep pozdrav,
Anita

Pozdrav!

Prekinite Sporanox, mazila lahko uporabljate.
Če ne bo izboljšanja alergije , bo potreben obisk pri svojem zdravniku ali pa dermatologu.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

isabella….

Napišite svoj el naslov,vam posredujem,kako je tudi možno rešiti to zadevo….
lp

Sem šele sedaj videla vaš post. Moj mail [email protected]

New Report

Close