Angular cheilitis
Zdravo dr. Kralj, rabim vaš nasvet!
V kotičkih ob ustih se mi je pojavila rdečina ki sega še 1 cm vstran od ustnice. Zgleda tako kot če guglate Angular Cheilitis. Najprej sem mislo, da je perioralni dermatitis, ki sem ga tudi že imel v nazolabialnih gubah. Potem sem se pa spomnil, da mi je že večkrat, ko je bilo malo tega ob ustnicah pomagal canesten. Zato se mi zdi najbolj verjeten ta cheilitis zaradi glivic.Ponavadi je to po Canestenu čez en dan izginilo. Zdaj pa sem včeraj namazal dvakrat in danes enkrat ni ravno izbojšanja. Nato sem med tuširanjem namazal na ta predel in brado še Ketokonazol šampon. Zanima me, a je smiselno uporabljati različne antimikotike ali to nima smisla? Kako dolgo naj poskušam z antimikotiki, preden preidem na Elidel (v primeru, da bi šlo za perioralni dermatitis)?
Pozdrav!
Vzroki za vnetje v ustnih kotih so lahko glivice, bakterije, diseboreja- vnetje lojnic, lahko pomanjkanje vitaminov, mineralov….. antimikotiki bi naj pomagali v nekaj dneh redne uporabe, če ne , potem je potrebno iskanje drugih krem, nazadnje tudi Elidela.
Seveda pa je težko opredeliti točno kaj je krivo.
Lp
Pozdrav!
Lamisil nadaljujte , če je pomagal , pomeni, da gre za glivično obolenje, sistemske terapije za to običajno ne predpisujemo. Vitamini, minerali , krepitev imunosti- da.
Lp