Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Angina pri dojencku

Angina pri dojencku

Pozdravljeni,
Hcerka je predvcerajsnjem imela malenkostno vrocino nakar se ji je poslabsala in po noci narasla na 40.5. Sli smo na urgenco kjer so ji na “oko” diagnosticirali angino ker sem omenila da se je necakinja ki se je zdravila z anitbiotiki pri nas cuvala. Dobili smo antibiotik Hiconcil in sirup Ibrufen katerega kombiniram z Daleronom. Danes se je vrocina umirila, oz. ima jo ampak ne vec kot 38.5. Stvar je taka da zavraca hrano, oz. zelo rada bi jedla ampak ko je treba pogoltnit se joka, pritozuje.. Nekaj jo v ustih boli, tezko pozira svojo slino. Doji se malo oz. rada bi se dojila ampak do zdaj se je dojila 1x pred spanjem in mleka za enkrat se zmeraj ni toliko da bi lahko spila toliko da nebi bila lacna. Malo me je strah zaradi tega ker ji nic ne pase jest in nisem sigurna ce je to angina saj dojencki ne zbolijo za tipocno angino. V ustih oz. po grlu sem videla belo piko. A je to znak angine? Do sedaj je spila 4 doze antibiotika kdaj lahko pricakujem izboljsanje? Ker smo na dopustu in nimamo svojega pediatra vas sprasujem a mislite da bi lahko bilo kaj drugega. Mogoce skrlatinka? Ce je, koliko je nevarna? A se lahko zdravi z ikoncilom? Hvala lepa, almina

Zdravljenje z antibiotiki brez ustrezne potrditve bakterijske okužbe je pri otrocih zelo tvegano početje. Največkrat pa gre za virusno okužbo in v takem primeru bomo z antibiotičnim zdravljenjem naredili čisto zmedo. Najprej, ker antibiotik ne bo deloval in najslabše, kar se lahko zgodi, je menjavanje antibiotikov, dokler se bolezen ne pozdravi sama, saj so antibiotiki v takem primeru neptorebni in pškodljivi. Za ustvarjanje odpornosti bakterij na antibiotik so takšni načini zdravljenja, brez potrditve, naravnost odlični.
Skrbi vas škrlatinka. To je streptokokna okužba, angina z izpuščajem in se zdravi natančno tako kot angina sama. S penicilinskim antibiotikom. Prva izbira je Ospen in ne Hiconcil.
Svetujem ponovni pregled, otroka naj pregleda pediater.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close