Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Angina, afte

Angina, afte

Pozdravljeni!

Spet se obračam na vas z vprašanjem.

Koliko časa sploh lahko 3 letni otrok jemlje Calpol? Mislim, koliko dni zapored?
Namreč hčerka je zbolela za angino in je vročina vztrajala 4 dni zapored. in to tako, da smo morali vročino zbijati že na 3 ure (smo upoštevali, da lahko calpol dajemo na vsake 4 ure – nikakor se pa ni izšlo, da bi lahko dali sirup samo 4x na dan. Kljub hladnim obkladkom in kopelim, je bila vročina ves čas nad 39. Mogoče je kakšno uro po Calpolu padla na 38, nato pa zelo hitro spet narasla nad 39.

Koliko škodi takšno jemanje sirupa?

Hčerki so se na jezičku naredile afte (moja laicna ocena). Oz. če sem natančna, 2 afti. Pravi, da je nič ne boli, zdaj je spet dobila tek nazaj in se mi zdi da čisto normalno je (nikoli ni bila nek hud jedec). Nič ne toži, da bi težko požirala.
Ko smo bili pri dežurnem, aft še ni bilo. Mislite, da bi se morali iti pokazati k naši pediatrinji? Al bo to samo izginilo? Sem pogledala kako zgleda slinavka, pa ne izgleda tako. Pravzaprav sem zdajle videla, da se je povrhnjica ene afte “odtrgala oz. izginila, ostala je samo obroba, druga pa še vztraja).

Po kolikem času lahko gremo s hčerko ven (en kratek sprehod, brez družbe otrok). In kdaj lahko spet gre v družbo otrok (v vrtec ta teden najbrž ni pametno iti?)

Hvala za vaše odgovore.

Sredstva za zniževanje vročine jemljemo, dokler so potrebna. Če je telesna temepratura nad 38,5°C in jo otrok slabo prenaša, jo moramo zbijati. Vendar moramo na pregled k zdravniku po 3 dneh vročine, da vemo, kaj otroku sploh je. In če zdravnik ugotovi, da gre za bakterijsko okužbo, bo antibiotik tisti, ki jo bo pozdravil in bo vročina padla, običajno najkasneje 48 ur po uvedbi. Če gre za virozo, se bo bolezen pozdravila sama. V tem primeru je potrebno jemati antipiretik tudi dlje. Dokler pač traja vročina, vendar z obiski pri zdravniku na 3 dni, da ponovno oceni stanje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close