Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Angina

Angina

Pozdravljeni, mene pa zanima, ali je lahko hitri strep test za angino lažno pozitiven? Sin je včeraj prvic dobil ospen, sedaj je prejel ze tretjo dozo sirupa in je se vedno vročicen med 39.8 in 40.4. kri ni bila odvzeta zato ker na urgenci v zd ni laboratorija.( Božič). Je pa sin kuhal s tako temperaturo zadnje tri dni, zato sem tretji dan sla k zdravniku.

Poleg zgornjega vprašanja pa me skrbi njegovo zdravje nasploh, saj je kar naprej bolan ze od malega, sedaj je star 20 m. Se ji bi cel teden zdrav, se poleti z morja smo se vrnili 8 dan zaradi trebusne viroze, nato smrkelj, laringitis… Skratka, skrbi me da otroku cesa primanjkuje, saj je orvi otrok imel hudo težko nevtropenijo benigno otroske dobe, trajala 2 leti, eozinofilijo kratek cas, prav tako je bi zelo izčrpan zaradi nenehnih viroz (železa zgolj 64), hud primankljaj d vitamina, kljub dodajanju in slaba zaloga b 12, to so ugotovili sele ob hospitalizaciji, prej pa krvi pefiatrinha ni dala podrobno pogledati, enako kot sedaj pri drugem sinu. Ta drugi sin, ker pa je velik in tezji, pa me pediatrinja vedno pomiri, da je z otrokom vse ok, pac viroze ki so obicajne, ceprav ni v vrtcu!
Se to povem, pred 10 dnevi je bil tudi vrocicen, hud socen kašelj, vnete ucke. Sicer oa itak 3-4 na mesrc ima vsaj 4 dni visoko vročino, 39-40. Je to za pogledat ali običajno? S čim podpreti otroka? Hvala za vaš dragocen čas!
Kako naj postopam, ali naj zaupam, brez podrobnih preiskav, vsaj dos sliko bi verjetno lahko kdaj naredili, ali se motim? Ali je treba za vse naštete laboratorijske preiskave res treba biti hospitaliziran?

Če ima otrok tipične znake angine (brez prehladnih znakov in kašlja kot pri prehladu!), ima visoko vročimno in zdravnik vidi rdeče žrelo, otečene mandlje in otipa povečane vratne bezgavke, potem je hitri strep test zanesljiv test. Lahko je lažno pozitiven opz. je pozitiven pri t.i. nosilcu bakterije. Nosilec ima pozitiven strep test, nima pa znakov angine.
Učinek antibiotika ocenjujemo po 48 urah.
Po opisu otrok pogosto preboleva virusne okužbe. Ne poznam slikovne preiskave, ki bi v tem smislu karkoli pripomogla. Pri otrocih, ki prepogosto obolevajo za virusnimi okužbami, posumimo na morebitno manjšo odpornost na viruse (pomanjkanje protiteles iz skupine A, torej IgA), ki je prehodno in izzveni z rastjo. Pa pomisliti, od kod otrok dobiva viruse, torej stiki z bolnimi otroci.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close