Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Anestezija med dojenjem

Anestezija med dojenjem

Spostovani! Hci (28 mesecev) se zmeraj dojim pa me zanima, ce lahko med dojenjem prejmem inekcijo za omrtvicenje (saj nisem prepricana,ce se rece lokalna anestezija) ker mi bodo pulili 8-ce in sicer grem dvakrat pulit v razmaku 2 tednov, se pravi bom dobila 2kratno dozo. Ali lahko naprej normalno dojim? Kako pa je s kaksnimi antibiotiki za bolecino, verjetmo obstajajo kaksne, ki so zdruzljive z dojenjem? Oz. bom ze raje probala potrpeti brez tablet, razen ce bo hudo? Hvala za odg,lp!

Sama sem bila v zelo podobnem polozaju, le da je bila deklica stara 10 mesecev, jaz pa na pol nove nosecnosti. Kr sem se eda povedala, a ni bil problem.

Kirurg vam da injekcijo, pocaka 15 min, da prime, potem pa opravi. Po privlizno treh urah v celoti popusti. Seveda lahko potem uporabljate antipiretike (proti bolecini in vrocini). Ce pa imate morda drugacne tezave, pa vam bodo kod zascito predpisali antibiotike, a to je zascita pred bakterijami in ne bolecino.

Meni je prisel prav paracetamol v prahu, ki ga dobite skupaj s C vitaminom (recimo Lekadol), ki sem ga spila preko slamice, ker nisem odpirala ust na veliko. Pomagajo pa tudi hladni obkladki. Jaz ze zvecer nisem vec niti cutila, da bi mi dopoldan kaj delali.

Pozdravljeni,

glede lokalne anestezije pri lahko odgovorim iz lastnih izkušenj. Obstajajo anestetiki, ki so kompatibilni z dojenjem, potrebno je opozorit zobo/zdravnike in bodo že sami preverili in ocenili kateri je primeren. Jaz sem imela podoben primer in tudi moj otrok je bil že nekoliko starejši, zato sem raje počakala nekaj ur pred naslednjim dojenjem, da je moje telo že (delno) predelalo anestezijo.

Glede antibiotikov pa je podobno, npr. penicilin je primeren med nosečnostjo in dojenjem, verjetno obstajajo še drugi, a to že presega moje znanje. Nekateri gotovo obstajajo, saj jih prejemajo tudi doječe matere z mastitisom 😉

Srečno s posegom!

Spoznaj sebe in spoznal boš vesolje (napis v Delfih) www.osebna-terapija.com

Po prvem porodu sem imela abrazijo zaradi zaostanka posteljice. Po tistem se hčerka ni hotela več dojiti. Ne vem, ali je bilo to slučajno ali pa zaradi splošne anastezije.

Spoštovani.

Danes sem pri zobozdravniku prejela lokalni anestetik Scandonest (mepivakain, adrenalin), po katerem pa po navodilih proizvajalca 10 ur ne smem dojiti. Dojenček je star 2 meseca. Po treh urah sem si mleko izčrpala in zavrgla, vendar ga ne izčrpam toliko, kot ga dete spije med dojenjem. Oksitocin pač. Pa me zanima, če ravnam prav, da vmes mleko črpam in če, kakšne so lahko posledice za dojenčka zaradi učinkovin v zdravilu?

Hvala in lep pozdrav.

New Report

Close