Pozdravljeni…
Kolegica se odloča za lepotni poseg, povečavo prsi… Skupaj malo brskava po internetu, pa sva naleteli na to stran… http://chic.clinic.si/index.php?id=14&lang=sl
Zanima jo, pa tudi mene kaj je to lokalna TLA anastezija? A je to kakšna modernejša metoda? Vem da si v splošni narkozi v umetni nezavesti… Pri tej obliki anestezije pa si buden… Predvsem me zanima kaj pomeni ta TLA?
Pa še nekaj… A je možno da se med splošno anestezijo zbudiš pa ne moreš nič ker si pač dobil zdravilo za mišično relaksacijo? Da anestetik ne prime? Ali lahko anestezist to kakorkoli ugotovi?
Mogoče so vprašanja malo smešna, naju pa vseeno zanima…
Hvala za odgovor že vnaprej… 🙂
dragi moji dami,
NAjvarneje je izbrati poseg v ustanovi ali pri kirurgu, ki lahko doloceno tezavo (v primeru vase kolegice majhne prsi) “popravi” na vec nacinov in se glede na vase predispozicije odloci za tisto, ki je za vas najprimernejsa.
Prav tako je z anestezijo. Prsi se lahko povecajo v lokalni anesteziji, v lokalni z sedacijo in v splosni anesteziji. Izbrati je potrebno tisto, ki si jo zelite in ste zanjo tudi primerni. Za povecanje dojk v lokalni anesteziji ni primernih veliko deklet, kljub temu nekatera so primerna in se ta moznost tudi omenja.
Zato je najbolje povprasati v ustanovi ali pri plasticnem kirurgu ali vam lahko nudi kateokoli anestezijo, saj bo samo tako objektivno ocenil, katera je najprimernejsa za vas.
kaj skriva kratica TLA ne vem; sklepam pa, da gre za lokalno anestezijo z dodatkom sedacije.