Najdi forum

aneri – ria / podtema teme niko32

Citiram iz zgoraj omenjenega poskusa odpiranja vartiacije teme o klepetulji izpred pol desetletja;

nefilka
Re: chat klepetulja.com
01.03.12 14:11
mogoče se pa nekateri z namenom ne držijo teme, mogoče je to provokacija… mogoče so nekateri z namenom moderatorji… na večini drugih forumov bi poste, ki se ne držijo teme zbrisal, tukaj pa očitno to spodbujajo.
tole temo je odprla neka druga avtorica (ko je klepetulja še obstajala pa so nekatere blokiral…) pa vidim, da je kar velik bilo odgovorov na to temo, so tukaj tudi ljudje, ki so hodili na klepetuljo, ampak ne bu ne mu od njih. ko kdo vpraša, če kdo koga pozna iz klepetulje je tišina, pa se upam stavit, da bere tole sigurno kdo iz zdajšnje ali bivše klepetulje. mislim, da je ravno v tej temi pisala tud ena z vzdevkom ‘stara klepetulja’, ko so jo pa kaj vprašali je pa vse potihnilo. in ravno ona sama je napisala, da je hodila na bivšo klepetalnico Klepetuljo. ne vem, nekateri začnejo sami o nečem govorit, ko so pa vprašani pa rep med noge. in potem človek o nekom dobi slabo mnenje (lahko, da čisto po krivici) samo zato, ker dobijo občutek, da oseba na drugi strani nekaj ve pa noče povedat. in, če je to nekaj kar ve slabo, bo potem slabo tudi za druge, ker ne bodo vedeli. ampak ne, bolje se skriti in molčati pa svojo rit spravit na varno, ni pa važno kam bojo ostali zabredli, ker mislijo, da je vse super in, da je človek na drugi strani super. in potem kdo še nabije v smislu. ‘vedno sta dve strani zgodbe’. ja pa potem naj tudi bosta dve strani zgodbe, namreč, če nekdo nič ne reče je še vedno samo ena stran. pametovat zna vsak, da bi pa nekdo svojo stran zgodbe tudi povedal se pa vse ustavi.
matjazko ni treba še men pametovat kot vsem tukaj. držim se teme in samo povem svoje mnenje. ko bom zaprla tole moje misli ne bodo več tukaj. Robi, ker si moderator bi bilo fajn, če zbrišeš vse poste, ki nimajo veze s temo, če se to da. pa ne samo v tej temi… saj je več kot očitno, da nekateri nimajo kaj delat, potem pa smetijo.

Očitno nekdo že pol desetletja in dlje poskuša na različne načine spravit v pogon neko temo o neki klepetalnici, ki je stvar davne pretekosti in ki ne gre in ne gre v promet, ne potegne in ne potegne, ne na ČVEKU, ne tule, o čem drugem, kot o klepetalnicah in nickih pa njemu ne potegne ali nima pojma, itak, ane 🙂

Po moje ne toliko o eni klepetalnici, pač pa o enem problemu iz klepetalnice. Kolikor se da tukaj razbrati ne gre za nič takega. Nekdo je nekomu pač zameril oziroma se ni strinjal s komentarjem in potem užaljenost itd. Skratka jaz si zagotovo nebi toliko let belila glave z enim (menda) pacientom.

torkova ti si očitno razumela stvar, zdaj pa tak obrat ali kaj?

še enkrat: eno je klepetalnica izpred let, drugo je pa kar se še dogaja po mailih, tretje je pa kar se je dogajalo vmes, ko klepetalnice ni bilo več in so se klepeti preselili na gmail klepet.

saj se je recimo na med.over.net pisalo nekje leta 07 – 08 tam nekje ne vem točno, da so nekatere klepetalce blokirali. ampak to nima nič skupnega s trenutno zadevo. bilo je ene 5 tem o klepetulji (gre izključno za staro klepetuljo). ampak vse to nima veze s trenutno zadevo. klepetulja je omenjena samo zato, da se ve kater chat je bil. chatov je malo morje in imajo različna imena.

jaz ne vem kaj bi eni tukaj radi dosegli? zakaj ste tako nesramni?

Po moje ne toliko o eni klepetalnici, pač pa o enem problemu iz klepetalnice. Kolikor se da tukaj razbrati ne gre za nič takega. Nekdo je nekomu pač zameril oziroma se ni strinjal s komentarjem in potem užaljenost itd. Skratka jaz si zagotovo nebi toliko let belila glave z enim (menda) pacientom.[/quote]

zate je norčevanje iz bolezni nič takega? no bomo videli kako ti bo, ko boš enkrat, nekoč, brisala petnajstkrat na dan bruhanje bolne osebe, nekdo se bo pa iz tega norčeval in se temu smejal.

pa itak škoda, da vam še kaj razlagam, ker itak tistega česar nočete itak ne preberete in nabijate svoje. torkova, ti si se pa v enem postu prav lepo zagovorila in ja lažeš zdaj si sama dokazala.

[center][/center]

Po moje ne toliko o eni klepetalnici, pač pa o enem problemu iz klepetalnice. Kolikor se da tukaj razbrati ne gre za nič takega. Nekdo je nekomu pač zameril oziroma se ni strinjal s komentarjem in potem užaljenost itd. Skratka jaz si zagotovo nebi toliko let belila glave z enim (menda) pacientom.[/quote]

zate je norčevanje iz bolezni nič takega? no bomo videli kako ti bo, ko boš enkrat, nekoč, brisala petnajstkrat na dan bruhanje bolne osebe, nekdo se bo pa iz tega norčeval in se temu smejal.

pa itak škoda, da vam še kaj razlagam, ker itak tistega česar nočete itak ne preberete in nabijate svoje. torkova, ti si se pa v enem postu prav lepo zagovorila in ja lažeš zdaj si sama dokazala.[/quote]

To, kar sem napisala je MOJE mnenje. Sem ga že zgoraj nekje tudi, da je brezveze toliko to premlevat no. Ti pišeš, kot, da je nekdo drug kriv bolezni osebe v kateri in zaradi katere je problem. Saj kako pa ti veš kaj točno in kako se je človek norčeval? Po moje bi bilo boljše, da bolna oseba dela na sebi in za svoje zdravje, kot pa, da se obremenjuje s takimi norostmi no. Me prav zanima o kakšni starosti osebe se gre tukaj. Drugače ji pa reci naj odpre nov mail, ga da samo tistim, ki jim zaupa in basta. Verjetno boš napisala, da to pa ne ane.

Zdi se, kot, da misliš, da ima le ta bolna oseba težave. Veš kaj. Obstaja še veliko več in še bolj boleče kot le to o čemer je debata. Če se nekdo norčuje iz resnih stvari to ni lepo, ampak to pa je tudi vse. Za sežgat na grmadi še ni po moje. Pred njim je še horda slabših…

saj zdaj pa res že vsi vemo za kaj se gre, ampak pustimo to.

saj se je tudi pisalo, da je ta niko lovil oziroma lazil za mladoletnicami, 12 letnicami. pojdi malo brat temo niko32.
ampak saj sploh ni pomembno, za vsako stvar boste našli nekaj, da človeka zabijete. marinec itak pravi, da sem jaz pod vsemi nicki v vseh nevemkoliko temah o klepetulji. mimogrede, marinec je četrtkova pa petkova. ja ok, naj bo po vaše, jaz sem pod vsemi nicki, če boste zdaj zadovoljni in, da imate zadnjo besedo. če tako hočete, naj bo po vaše.

ko pa napišem, da glede na to, da vemo kaj se dogaja, kaj nekdo dela bi lahko poskusili to ustaviti. nisem rekla, da bi se moral kdor koli v karkoli vtikati, ampak, če mogoče, čisto slučajno kdo ve kako nekomu preprečit kar dela. saj ne vem, v bistvu dejansko ne vem. ampak, vemo da se nekaj dogaja, pa kot, da uživamo v tem kar se drugim dogaja. ponuditi komu pomoč ali pa le lepo besedo pa ne, to pa ne. in če se to dogaja meni, pa tisti punci, pa Gii iz teme niko32, smo že trije, in ni vrag, da jih ni še več.

oprosti, ampak dejansko je videti kot, da uživate v tuji nesreči. ampak ja, se vidi, nikotovi branitelji, bodo pa tudi za vedno nikotovi branitelji. in je v bistvu isto – nekdo razglablja o neki klepetalnici leta in leta po vaše. nekdo drug pa brani psihopata leta in leta.

Sem malo brala temo niko32. Ampak tam je skozi celo črevo eno in isto. Tista Gia se je nekaj zelo razjezila, ne vem a nad tabo? Vsak drugi ali tretji post je isto. Da kaj je nekdo pisal in zakaj je pisal, pa kako si je upal itd. Saj jaz pozdravljam to, da se osebi pomaga in, da se zatre psihopata. Ampak, če vidiš, da nič ne dosežeš se pač umakni ane. Zakaj pustiš, da te preganja leta in leta? Ok, boš napisala bolezen. Vem, da je to obremenjujoče, ampak takrat še bolj moraš stremeti za boljšim ne pa ta absurd. To je past in bolje za vpletene, da res je past. Po moje no.

Sem malo brala temo niko32. Ampak tam je skozi celo črevo eno in isto. Tista Gia se je nekaj zelo razjezila, ne vem a nad tabo? Vsak drugi ali tretji post je isto. Da kaj je nekdo pisal in zakaj je pisal, pa kako si je upal itd. Saj jaz pozdravljam to, da se osebi pomaga in, da se zatre psihopata. Ampak, če vidiš, da nič ne dosežeš se pač umakni ane. Zakaj pustiš, da te preganja leta in leta? Ok, boš napisala bolezen. Vem, da je to obremenjujoče, ampak takrat še bolj moraš stremeti za boljšim ne pa ta absurd. To je past in bolje za vpletene, da res je past. Po moje no.[/quote]
Jaz pa ne razumem. Vsi bi kao radi pomagali ampak naredite pa nic. Oziroma ali ste kaj naredili v tej smeri, da bi pomagali???

Sem malo brala temo niko32. Ampak tam je skozi celo črevo eno in isto. Tista Gia se je nekaj zelo razjezila, ne vem a nad tabo? Vsak drugi ali tretji post je isto. Da kaj je nekdo pisal in zakaj je pisal, pa kako si je upal itd. Saj jaz pozdravljam to, da se osebi pomaga in, da se zatre psihopata. Ampak, če vidiš, da nič ne dosežeš se pač umakni ane. Zakaj pustiš, da te preganja leta in leta? Ok, boš napisala bolezen. Vem, da je to obremenjujoče, ampak takrat še bolj moraš stremeti za boljšim ne pa ta absurd. To je past in bolje za vpletene, da res je past. Po moje no.[/quote]
Jaz pa ne razumem. Vsi bi kao radi pomagali ampak naredite pa nic. Oziroma ali ste kaj naredili v tej smeri, da bi pomagali???[/quote]

jaz sem, ko mi je pisala njena mama lepo odgovorila in sem v stiku z njo. tako, da poskušam karkoli se da in, če kaj rabijo in, če to lahko naredim, naredim.

torkova ja Gia se je razjezila nad eno yo, ki naj bi bila tudi v sobici lepih misli pa ni priznala in je Gia rekla, da je yo itak povsod. razjezila se je pa najbolj zato, ker so začeli pisati, da Gia svojo hči izrablja za lovljenje psihopatov. nekaj takega.

Tema za znort. Za kaj se pa gre?

Pa a se na teh forumih norca delate? Povsod off topici. Še moderatorji sodelujete pri off topicih. A res nimate jajc, da bi direktno povedali, če vas kaj moti? Ne, moderatorji se grejo igračkat … dejansko nimate svojega lajfa, da se norčujete iz drugih. Moderatorji, ki bi morali pazit na red, delajo nasprotno. Sramota.

Pa da ne bom še jaz off topic. Spletne klepetalnice so spletne klepetalnice, vsak je lahko tisto kar želi biti. In nikoli ne veš kdo je na drugi strani. Pa če je človek po črkah še tako oh in sploh super in prijeten, ni nujno, da tak tudi je v resnici.
Najprej človeka spoznajte osebno, v živo, nikakor ne na samem ampak kjer je več drugih ljudi, po možnosti vzamite s sabo prijatelja/ico. Če človek s katerim klepetate tega na odobrava, je to že prva stvar, da vidite, da mu ne morate zaupat in, da nima dobrih namenov.
Ne vem a je nekaterim res v veselje brat kako naivna dekleta tukaj pišejo, pomoči in izkušenj recimo pa ne napiše nihče? Mislim, da gre mimo tega foruma vsaj nekaj ljudi, ki bi lahko napisali kaj na to temo, pa se raje izmaknejo.
Ampak internet je dandanes v uporabi vsak dan, vsak dan zagotovo več najstnic in tudi malo mlajših odraslih nasede sladkim besedam fantov/moških na drugi strani, ki pa, vejramite, jih ni malo, ki nimajo dobrih namenov.
Ma večja sramota za tiste, ki bi lahko dali kakšen dobronameren komentar, nasvet, pomoč, izkušnjo … pa je ne date, kot pa za tiste, ki so na klepetalnicah ravno s tem namenom, da iščejo taka naivna dekleta.

No saj je jasno. Moderatorji in naključni forumaši so povezani. Moderatorji podpirajo žaljenje, čeprav v pravilih piše drugače. Najbolje bi bilo tale forum dat na preverjeno ali 24ur pa da vam ga zaprejo. Lahko moj post zbrišete, ampak preverjeno in 24ur še vedno obstajajo.

Očitno tudi delate na forumu sami idioti. A take stvari boste pa dopustili? Ko ima kdo veze z moderatorji pa lahko dela kar hoče? Razni marinci lahko menjajo nicke in žalijo kolikor jih je volja. Če pa kdo drug zamenja nick s tem, da čisto nič ne žali ga pa brišete. Res višek. Veste mi je popolnoma vseeno kaj si mislite, ker ste pokazali kdo ste in kaj ste. Pravila so tudi samo zaradi lepšega ane? Res bi bilo treba stvari malo preveriti, ne vem če bi potem ostal forum isti, moderatorje bi vsekakor menjali. Moderatorji niste samo zato, da brišete kadar vas je volja, ker imate recimo koga na piki. To je narobe, zelo narobe.

In kako bi tale oseba kar vedela kaj delajo moderatorji, če malo pred tem ne bi poslala sporočila moderatorjem, da brišejo poste? Dajte no pa nismo vsi padli z lune. Dajte odrastite najprej sami. Nič boljši niste kot tista peščica tistih, ki mogoče enkrat na pol leta zamenjajo nick, kvečejmu slabši.

Niti ni nujno, da se “povzdigujejo”, lahko jih samo ti tako “povzdignjeno” bereš, si po prebranem domišljaš nekaj in si potem razočarana, ko zveš drugačno resnico kot si si jo sama namislila…. krivi so pa drugi za to tvojo padlo namišljeno resnico, itak… 😉 :)))[/quote]

Še po tolikih letih najde poligon za pogrevanje starih zamer.

Naredi nekaj koristnega, tovrstna predavanja se bodo še organizirala:
http://www.custvena-inteligenca.org/clanki/59-glavni-meni/delavnice/194-o-zameri

Kaj je funkcija zamere? Ker prekinemo komunikacijo in se odmaknemo od osebe, ki nas je prizadela, nas to do neke mere ščiti pred tem, da bi nas ponovno prizadela. Druga vloga je kaznovanje osebe, ki nas je prizadela, tretja vloga pa nebesedni klic, da oseba spremeni svoje vedenje in se opraviči.

Žal pa se v praksi ta strategija pogosto ne obnese in z zamero v prvi vrsti kaznujemo sebe. Zamera namreč tiho, a vztrajno razžira in zastruplja našo lasno duševnost. Prav zaradi tega je postal znan rek: »Zamera je isto, kot da spiješ strup in čakaš, da nekdo drug crkne.« In če je že tako, si je dobro zastaviti naslednje vprašanje: Je pravično, da kaznujem sebe, zaradi neprimernih dejanj drugih ljudi?

Ta tema je bila cist ok cetudi je tekel pogovor le med dvema, pac izmenjava mnenj brez nekega kreganja. Potem pa pride en pa zacne delat zdrahe samo zato, ker mu je tema brezvezna in dolgocasna. To ni noben razlog za delanje zdrah in unicevanja teme. Ne vem zakaj skoz ponavljate, da je dogajanje izpred let. Ste del te zgodbe? Ste bili udelezeni, ko se je dogajalo? Ravno par postov nazaj pise, da je en del izpred let drugi del se pa dogaja zdaj. Tema je brezvezna in dolgocasna ampak ali ste tudi vi tako dolgocasni, da morate brat dolgocasne in brezvezne teme. Nimate v zivljenju nic drugega za delat? Predvsem ta, ki mu je tema tako zelo dolgocasna, da skoz dela zdrahe.
Tisti mami pa povejte naj sporoci na onkoloski institut, da nekaj ljudi na enem forumu zanima delo prostovoljcev. In naj grejo za mesec ali dva delat na onkoloskega. Cetudi so se tako brezsrcni, po dveh mesecih na onkologiji in spremljanju realnega trpljenja ne bojo vec niti pomislili na delanje zdrah po takih temah.

Res, priporočam ti, da se lotiš prostovoljskega dela. Potem se ti bo morda, po tolikih letih, končno posvetilo, kako neprimerljivo je čvekanje na nekem forumu o starih zamerah z ljudmi, ki jim življenje ni naklonjeno oz. resnično trpijo.

Morda ti kapne, zakaj je nenehno obujanje te teme na toliko različnih variant, preživeto. Da je ta zamera živa samo še v tebi, čeprav jo oživljaš pod različnimi avtorji.

Tisti ljudje, ki si jih tam srečevala, so šli naprej. Ti še danes premlevaš, kaj je kdo kje rekel…

Res, priporočam ti, da se lotiš prostovoljskega dela. Potem se ti bo morda, po tolikih letih, končno posvetilo, kako neprimerljivo je čvekanje na nekem forumu o starih zamerah z ljudmi, ki jim življenje ni naklonjeno oz. resnično trpijo.

Morda ti kapne, zakaj je nenehno obujanje te teme na toliko različnih variant, preživeto. Da je ta zamera živa samo še v tebi, čeprav jo oživljaš pod različnimi avtorji.

Tisti ljudje, ki si jih tam srečevala, so šli naprej. Ti še danes premlevaš, kaj je kdo kje rekel…[/quote]

Ti kar tolci svoje. Jaz nimam nic s tem. Samo povedala sem svoje mnenje na temo. In ce ze berem preberem vse. Pisem pa prvic oziroma zdaj drugic. Je pa vidno, da ena oseba pise skoz pod razlicnimi nicki. Ni ti treba napadati vsakega, niti nimas dokazov, da je kdorkoli ista oseba in ne vem zakaj se toliko obremenjujes s tem. Saj je ocitno, da kdo pise pod razlicnimi nicki samo mene to ne briga in se ne vtikam v to. Skoda casa in zivcev tudi za to obremenjevanje s tem kdo menja nicke in podobno, njihova stvar. Me pa resnicno zanima zakaj se vpikujete v nekaj ceprav je ze veckrat napisano drugace? Ocitno ste res eni izmed udelezencev, drugace ne bi ves cas ponavljali samo to kako nekdo pod razlicnimi nicki obuja temo. Samo tisti, ki poznajo celotno dogajanje in so bili zraven lahko tako govorijo. Nekdo ki nima nic s tem bi mu bilo ze predolgocasno, da bi nadaljeval. Tako da tudi ti, ki ves cas vrtis eno in isto plosco kako nekdo menja nicke in obuja staro temo nisi nic boljsi od njega samega.

Tisti ljudje, ki si jih tam srečevala, so šli naprej. Ti še danes premlevaš, kaj je kdo kje rekel…[/quote]

Ti kar tolci svoje. Jaz nimam nic s tem. Samo povedala sem svoje mnenje na temo. In ce ze berem preberem vse. Pisem pa prvic oziroma zdaj drugic. Je pa vidno, da ena oseba pise skoz pod razlicnimi nicki. Ni ti treba napadati vsakega, niti nimas dokazov, da je kdorkoli ista oseba in ne vem zakaj se toliko obremenjujes s tem. Saj je ocitno, da kdo pise pod razlicnimi nicki samo mene to ne briga in se ne vtikam v to. Skoda casa in zivcev tudi za to obremenjevanje s tem kdo menja nicke in podobno, njihova stvar. Me pa resnicno zanima zakaj se vpikujete v nekaj ceprav je ze veckrat napisano drugace? Ocitno ste res eni izmed udelezencev, drugace ne bi ves cas ponavljali samo to kako nekdo pod razlicnimi nicki obuja temo. Samo tisti, ki poznajo celotno dogajanje in so bili zraven lahko tako govorijo. Nekdo ki nima nic s tem bi mu bilo ze predolgocasno, da bi nadaljeval. Tako da tudi ti, ki ves cas vrtis eno in isto plosco kako nekdo menja nicke in obuja staro temo nisi nic boljsi od njega samega.[/quote]

hm, nekdo se ven vleče s tem, da ves čas krivi nekoga oziroma kar vse, da so ena in ista oseba zato, da bi zakril svoje napake

glede na napisano, citiram “dobro vilo”: Tisti ljudje, ki si jih tam srečevala, so šli naprej.
kako pa to veš? si dejansko eden izmed njih? no meni se ne zdi, da si šel naprej. si še kar zagozden v tej temi. dejansko se z vsakim postom, z vsako besedo bolj izdajaš.

New Report

Close