Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija anafilaktični šok

anafilaktični šok

Ali je katera/ri od vas že doživel anafilaktični šok, kot posledica alergije na zdravila.
Joo kako je to grozno, kaj takega pa še ne. Komaj sem preživela, do bolnišnice me je mož še pripeljal, potem se ne spomnem praktično nič več. Vem samo, da so imeli doktarji frko okoli mene, slišala sem mešane glasove in paniko….eden mi je meril pritisk, drugi dajal injekcije, tretji infuzijo…. uh užas no.
Strela pa taki prazniki….danes sem že doma in se fuulll bedno počutim, kakor bi čezme zapeljal avtobus…..

Če je kdo tak med vami, koliko časa traja, da si čisto opomoreš?….dva dni, tri, več?

zaradi česa se ti je pa to zgodilo??

Moja sestra je tudi zaradi zdravil to doživela, bila je nekaj dni v bolnici, potem pa še nekaj dni popolnoma počivala doma. Ampak moja sestra je morala oz.so jo morali trikrta nesti vso zeleno na urgenco, da je zdravnik zakapiral, da mora v bolnišnico! Pa je že zgubljala zavest, obračala oči in težko dihala.

Ntu, to se zgodi zaradi alergije na sestavine v tabletah.

Po dolgem času me je full blela rama pa sem vzela eno Naklofen kapsulo. Že sem jih jemala kako leto nazaj pa ni bilo nič narobe.
Sedaj pa taka štala.

Mojemu fantu se je to zgodilo posredno, ko je dal kolegu coldrex in ni vedel, da je kolega alergičen, kolega je bil pa tiho kljub temu, da je vedel, da je alergičen, vendar ga je tako bolelo, da je moral nekaj vzeti in je mislil, da ne bo nič. Zadeva se je v momentu poslabšala, tako da ga je fant ravno še zadnji čas pripeljal na urgenco – bilo je približno tako kot pri tebi. So mu pa zdravniki takrat razložili, da je prva reakcija ponavadi čisto blaga in jo ljudje včasih niti ne opazijo oziroma ne povežejo z alergično reakcijo na zdravilo, vsaka naslednja reakcija pa je hujša in lahko tudi smrtna,če ni hitre pomoči. Tako da je verjetno pametno, da se v bodoče temu zdravilu oziroma sestavinam izogibaš.

LP

Alergija se pokaže pri drugem “zaužitju” alergene snovi, kar je po svoje logično. To me tolaži, da bom preživela pik kače.

DRugače pa ja, sem že doživela anafilaktični šok zaradi alergije na čebelji pik. Zdaj hodim na imunoterapijo in še po parih letih me fizično zdela vsaka injekcija s čebeljim strupom.

Zdaj vsaj veš, česa se moraš izogibati. Počivaj, po parih dneh bo minilo. Upam, da so ti dali kaj bolniške.

Meni se je to zgodilo ob alergiji na aspirin.Mi je dr. rekel,da je manjkalo za las,pa bi me bilo konec.

Moja mami je pred kakim letim dozivela isto. Vzela je dva Lekadola, ker je imela močno virozo. K sreci je bila toliko prisebna, da me je poklicala v sluzbo in rekla, da rabi zdravnika, ker tezko diha in se vsa trese. Zdravnica ji je takoj dala injekcijo, še eno je dobila popoldne. V bolnico ni sla, je pa doma lezala kar nekaj dni in jemala mocna zdravila. Hvala bogu se je tako izšlo, bila je sama doma in ce se ne bi potrudila, da me poklice, je danes ne bi bilo vec.

panična si bila ti, osbeje zagotovo ne. ker če bi bila panika ne bi ti danes bila na monu


Se mi zdi, da pri piku kače umreš od strupa, ne od alergije :-)))) Če že, ampak v SLoveniji ni tako strupenih kač, tu pa res mogoče lahko od alergije:-)))

Ja, sem imela anfilaktični šok na zdravila, ko sem bila stara 3 leta. Sicer je to že dolgo nazaj, spomnim pa se, da sem imela zamegljen vid, težko sem dihala, noge in roke so mi postale tak “mlahave”, da se ne moreš več premikat… drugače pa pri anafilaktičnem šoku pride zelo hitro do alergije. in glede dvojnega vnosa pa nisem prepričana. Takrat so mi dali eno tabletko baktrima in so se v približno 10 min pojavili znaki, ki so se drastično stopnjevali. takoj so me pripeljali v bolnišnico, kjer sem dobila protialergene (sej en vem kak se jim reče) in ostala na infuziji nekaj dni. Z alergijami se ni za igrat. Od nekdaj pazim na zdravila, ko sem bila otrok pa so moji starši. Nikoli ne vzamem tablet, ki jih ali ne poznam ali mi jih ni napisal zdravnik. tisti dan, ko prvič vzamem eno tableto ostajam doma ali sem ob nekom, v primeru, da bi se kaj zgodilo.Anafilaktičen šok ni kot preprosta alergija na neko kremo (recimo).snov, na katero smo alergični,je v določeni količi smrtonosna. Vendar je ta količina za mnoge zelo majhna in usodna.

Oh, sem ena nesrečnica, ki sem imela anafilaktični šok žal že kar nekajkrat (druge alergije, ne na zdravila). V kolikšnem času se opomoreš je pa res zelo različno, odvisno kaj so ti “našopali” in koliko (adrenalin, medrol, drugo..). Moj nasvet je čimveč pijače, res po par litrov na dan, prisili se (voda, čaj koprive), da se organizem prečisti. Pa svež zrak tudi koristi!

Moja mami je to doživela lansko leto. Vzela je Coldrex in po 10 minutah so se kazali blagi znaki. V eni uri pa je bilo tako hudo, da sem kar rešilce poklicala. Še dobro, da sem bila doma in sem šla preverit kako se počuti. Dobila je vijolčno rdečo kožo, ki je srbela, pritisk ji je padel, tako da če je hotla vsttat iz postelje jo je začelo zmanjkovat. Reševalci so prišli zelo hitro, jo začel filat z inekcijami, infuzija, tako da se je stanje za malenkost normaliziralo in potem so jo odpeljali v bolnico na opazovanje čez noč, ker se je zvečer to zgodilo. Čez 3 mesce je morala nazaj v bolnico, kjer so ji delal teste na kaj je alergična in ugotovili ničesar. Verjetno je bila kriva kombinacija zdravila in kivija (kakor je tudi rekel dežurni zdravnik, ki je prišel na dom)…

Živio!

Pred tremi tedni me je pičila čebela in tudi jaz sem doživela anafilaktični šok.
Po vseh pregledih sem napotena na imunoterapijo za pik čebele in ose. Vse to bo trajalo predvidoma 5 let.
Zdaj pa me zanima, kako v teh letih ohranjati telesno kondicijo in ostalo zdravje.
Če imate kaj izkušenj, bom vesela vsakega mnenja.
Zanima me tudi počutje po injekcijah in kako to uskladite s službo.

Bojana

New Report

Close