Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija anaclosil, dojenje in učinki na dojenčka

anaclosil, dojenje in učinki na dojenčka

Pozdravljeni,
zaradi mastitisa jemljem AB Anaclosil. Sicer mogoče le naključno sovpada, a dojenček ima prebavne krče, odkar jemljem ta AB. Zanima me, ali je to lahko običajen stranski učinek? Ali odmerek zdravila, ki prehaja v mleko, lahko tudi pri dojenčku povzroči “oslabelost črevesja” in bi ga bilo dobro kombinirati s probiotikom tudi pri njemu? Ne vem, če sem se razumljivo izrazila – meni ko jemljem AB, pogosto ponagaja črevesje in jemljem zraven probiotik. Pa tudi imunost naj bi bila poslabšana po jemanju AB na račun “pobijanja” tudi zdravih bakterij. Ali je tako tudi pri dojenčku kot posrednemu prejemniku majhnega odmerka tega zdravila? Je lahko to mogoče tudi znak občutljivosti na penicilin (v družini imamo alergije, tudi na penicilin, sicer ne v prvem kolenu od otroka)?
Že vnaprej iskrena hvala za pojasnila.
Lep pozdrav,
Pika

Zaradi mastitisa je Anaclosil potreben. S tem istim antibiotikom zdravimo tudi novorojenčke in male dojenčke (seveda v prilagojenem odmerku), če ima takšno okužbo, da to zahteva. V materino mleko se vsrka približno desetina odmerka.
Dojenček je v starosti, ko se itak pojavljajo znaki nezrelosti črevesja, krči, napenjanje in ni mogoče vsega pripisovati drugim dejavnikom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close