Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Amoksiklav – trajanje zdravljenja

Amoksiklav – trajanje zdravljenja

Pozdravljeni.

Najprej moram pohvaliti forum, ki mi je veliko pomagal pri vseh vprašanjih, ki se porajajo mladim mamicam.

Imam vprašanje glede trajanja zdravljenja vnetega ušesa pri 16 mesečnem otroku (11kg). Na urgenci je dežurni zdravnik mojemu sinu predpisal Amoksiklav 400mg/57mg v 5ml suspenziji zaradi ponovitve vnetja ušesa – na 12h po 2,5ml (do sedaj smo vzeli zdravilo 6x, torej jemljemo že 3 dni). Pred tem (9dni prej) je jemal Ospamox 250mg/5ml, 7 dni na 8ur po 3ml zaradi vnetja enakega ušesa. Danes na pregledu pri pediatru je zdravnik dejal, da je bobnič videti vredu in da če že ravno jemljemo antibiotik naj nadaljujemo še 2 dni. Malce me skrbi ali bo odmerek dovolj velik in upam, da se vnetje ne ponovi.
Ali menite, da je trajanje zdravljenja dovolj dolgo in lahko po 5dneh zaključimo (kot je svetoval pediater)?

Hvala in lep dan vam želim.
Tjaša

Po navodilih zdravimo vnetje ušes pri otroku, starem pod 2 leti, 10 dni. Odmerek je primeren.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close