Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina amnioskopija

amnioskopija

Sem nosečnica, malo pred porodom, danes sem bila na amnioskopiji.
Povedali so mi, da je plodovnica mlečna, kar pomeni da je rok poroda že zelo blizu.Vendar po tem posegu sedaj sem ter tja malo krvavim ( rjavkasto rdečkaste kapljice). Dve kolegici sta rekli, da sta tudi malo krvaveli po amnioskopiji in da so jima tudi povedali da lahko malo krvavita po amnio. Meni ni zdravnica rekla nič.

1. Je mogoče pozabila omeniti, ali pa bi morala ukrepati? Kaj naj storim če bom jutri še imela malo krvavo? Izcedek je rjavkasto rdečkast.

2. Zanima me še to- kako naj prepoznam če mi bo odtekla plodovnica ( po kapljicah)?Kak poseben vonj, kake barve je lahko?
Upam, da mik boste lahko pomagali, obrnila bi se forum ginekologija, pa je zdravnik trenutno odsoten

3. Samo informativno za sestro- Tablete Diane 35- ali jih predpiše le ginekolog ali lahko tudi osebni zdravnik- splošni?

Hvala

Spoštovani!

Diane 35 lahko predpiše tudi njen osebni zdravnik.

Ne bojte se, ko vam bo odtekla voda, boste to zelo dobro vedela, ker je je kar nekaj – pošteno boste mokra (pa tudi obleka in/ali postelja. Težko bi opredelil vonj – praviloma nič kaj izrazit (zlasti v primerjavi z urinom) in je navadno vodenkasta – skoraj brez barve. Po tem se boste morali odpraviti v bolnišnico. Praviloma se ne mudi na vrat na nos, a je vseeno prav, da ste čim prej čim bliže porodne sobe, da lahko spremljajo plodove utripe in vajino stanje.

Zdravnica je verjetno je pozabila omeniti. Včasih zdravniki kakšno ne preveč dramatično zadevo niti ne povemo bolnikov v upanju, da jih ne bi vznemirjali, pa vidite, kako je, ko se težava pojavi. Zaradi nekaj kapljic krvi naj bi ne bilo nič narobe. Bodite pozorni predvsem na otrokove gibe. Vsaka sprememba naj vas pelje h ginekologu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za vaš odgovor. Vendar v nekateri literaturi sem zasledila( ni ravno literatura, temvč revija kot so Malček, mama,..)da plodovnica lahko odteče tudi le po kapljicah. So tudi le te tako izrazite, da se takoj opazi in se ne zamenja z normalnim izcedkopm iz nožnice?

Spoštovani!

Približno do liter tekočine mora po kapljicah izteči. To se vsekakor nekje pozna – na preilu ali na trebuhu. V primeru dvoma je najboljša odločitev – pot do ginekologa v bolnišnico. Nihče vam tega ne bo zameril.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close