Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT AMNIOCINTEZA REZULTATI

AMNIOCINTEZA REZULTATI

Spostovana ga. Brezigar !

Stara sem 34 let in sem v petem mesecu nosecnosti. To je moja druga nosecnost, prva je bila krasna in imam sestletnega sina.
Pri opravljenem prvem presajalnem testu; merjanje nuhalne svetline sem padla v rizicen razred z 2:3 .
V cetrtem mesecu so mi opravili amniocintezo, ter dejali da dobimo rezultate po treh tednih. Tudi ko prebiram literaturo o teh stvareh, povsod sem zasledila da se ti rezultati pokazejo v treh tednih.
Jaz pa sem dobila posto, da je pri opravljenih testih… bilo ugotovljeno, da so ugotovili, da je 46XX kromosomov, ( normalen izvid), ze po dveh tednih. Seveda sem nad rezultati presrecna, vendar, ker se zmeraj veliko prebiram vse vrste literature o genetskih preiskavah me zanima ali so ti rezultati v redu, saj sem jih dobila ze po dveh tednih ? Ali pa je to vse v redu ?

Najlepsa hvala za odgovor ze vnaprej
Nasi

Draga gospa!
V treh tednih mora biti po mednarodnih pravilih izvid kulture celic dokončno razjasnjen. Če pa se celice zelo hitro razmnožujejo in je v laboratoriju delo organizirano tako, da delajo tudi ob sobotah in nedeljah je izvid mogoče dokončati tudi prej. Verjemite mi, da nihče ne pošilja izvidov dokler ni v zvezi z njim dokončno jasno ali je normalen.
LP

New Report

Close