Najdi forum

ameriška borovnica

Pri Rotarju sem nabavila ameriško borovnico. Dve leti sem jo imela v vrtu, kjer je vegetirala kljub primerno kisli zemlji, lani pa sem jo presadila v lonec. Pričela je bolje rasti, vendar cvetela še ni. Ali ima kdo izkušnje?
Lep pozdrav!

Mi imamo borovnico že kakih 5 ali 6 let. Vseskozi je posajena v loncu (zemlja kisla) in ne preveč na sončni legi. Spomladi jo malo obrežem (olesenela, suha stebla…).
Sedaj je visoka mogoče malo več kot 1 meter in kar razraščena. Rodi že kar nekaj časa. Borovnice so dobre, je jih pa gor za kak lonček, nič več … ponavadi jih pojemo prej, preden so popolnoma zrele.
Letos smo jo presadili v večji lonec, upamo, da bo več sadežev…

pozdravljeni!

mene pa zanima, kako velik lonec mora biti, da borovnice uspevajo? in kako do kisle zemlje?
hvala za odgovore.

Ja zdaj, ko je borovnica malo zrastla je lonec premera cca 60 cm, višina 50 cm (približno). Letos smo jo presadili; prej je bila v skoraj pol manjšem loncu.
Kislo zemljo pa dobiš v cvetličarni.

kislo zemljo dobis v vsakem vrnem centru lahko pa izbereš cenejšo alternativo in greš v gozd in si skoplješ malo zemlje obe varianti sta preizkušeni

Za vse, ki se zanimate za ameriške borovnice, vam svetujem, da pogledate na stran http://www.lavrinc.com

New Report

Close