Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija alopecia areata

alopecia areata

Pozdravljeni,
noseča sem 6 mesecev in v nedeljo sem opazila na vrhu glave krog brez las, premera 2 cm.
Seveda sem šla takoj k splošnemu zdravniku, ki je postavil to diagnozo, nato pa še k dermatologinji.
Splošni zdravnik mi je predpisal mazanje s Canestenom, pa ne vem, ali je to smiselno ali ne – dermatologinja mi je rekla, da škoditi ne more. Predpisala mi ni ničesar, le rekla mi je, da naj ne paničarim po nepotrebnem, če se mi na primer pojavita še dve ali tri žarišča.
Dermatologinja me je tudi izprašala o možnih vzrokih, sama pravzaprav ne vem, kaj bi bilo, morda dejstvo, da sem od začetka aprila v službi bolj pod stresom kot ne. Ali sem lahko zaradi nosečnosti bolj občutljiva in se mi bo stanje, potem ko bom šla na porodniški dopust in malo izpregla, popravilo? Ali naj prosim za bolniško – nihče mi tega ni niti omenil (ja, bi bilo kar težko izvedljivo kar se moje službe tiče, pa vseeno me zanima vaše mnenje).
Ali lahko kaj od mene naleze moj dojenček, ali pa mož in otroka, ki ju že imam?
Malo sem pobrskala tudi po spletnih straneh in pravzaprav me je kar malo groza – ali bom v končni fazi brez las? Kako trdovratno je to obolenje?
Nekako imam občutek, da ga tako splošni zdravnik kot dermatologinja nista vzela preveč resno.
Še nega las – ali naj se lotim česa posebnega ali nadaljujem tako kot do zdaj? Las si ne barvam, imam čisto čisto malo pramen, dolge do ramen.
Hvala vam za odgovor.

Pozdrav!

Krožno izpadanje las je povezano velikokrat z nekim kroničnim vnetjem( zob, angina, sinusitis….), lahko pa vzroka en moremo točno potrditi.
Vsekakor Canesten ne bo pomagal.

V primeru širjenja je potrebmo iskati omenjene vzroke.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close