aloe vera v lončku
avtor “inger” nam je pred časom na tem forumu podrobneje obraložil toliko dobrih oz. pozitivnih stvari o aloe veri – ta članek je bil meni kot verjetno marsikomu zelo dobrodošel. Zato se vam za informacije lepo zahvaljujem.
Prosim pa vas za nasvet in sicer:
Imam zelo lepo in veliko aloe vero v lončku. Ker pa se zdravim za vnetjem želodčne sluznice in požiralnika me zanima kako si lahko sok iz omenjene rastline pripravim sama, in v kakšni količini ga lahko uživam.
Hvala vam!
Najprej: aloa vera v lončku je bila umetno vzgojena in nimam pojma, kako bi lahko delovala.
Na Novi Zelandiji ta rastlina raste prosto kot pri nas regrat in sem jo tam smatrala tudi kot zdravilo.
Jaz uporabljam že pripravljeno aloo vero v obliki tekočine (en zamašek v deci vode). Tako pripravljeno po želji proti plačilu tudi pošljem (mislim, da je okrog 2 dcl v eni steklenički). Blagodejno vpliva na zgago, vračanje kisline v žrelo, uravnavanje želodčne kisline).