ALLERNOVA – KAKO?
Pozdravljene mamice,
moja 3 mesece stara hči je alergična na mleko in jajca, čeprav so testi negativni. Še vedno jo polno dojim, ampak opažam da ona premalo dobi pri meni, kar se pozna na njeni teži, zelo počasi pridobiva.
Alergologinja mi je predpisala kot dodatek allernovo in tukaj nastopi problem, na noben način je ne morem prisilit da bi ona to pila, bo raje lačna.
Prosim pomagajte mi z nasveti, kako ste prisilile vaše otroke, da so jo pili in koliko časa so se privajali?
Za vsak odgovor vam bom hvaležna.
Lp
mi smo porabili 3 tedene, da smo se navadili na pregomin, baje je to uspeh, drugi potrebujejo tudi nekaj mesecev, kot mi je povedla naša zdravnica. glede allernove je pa druga pesem, je noče, kot je prenehala pregomin, smo po nekem času dobili Rp za allernovo da probamo pa noče, morda je že toliko velika (7 let). na škatli pa piše da je hidroliza mleka, zato sem pomislila da je morda pregomin bolj prečiščen. trenutno je ne silim z njo, ker jo sili na bruhanje ko spije požirek, čakamo pa na nove izvide, potem se bomo dogovorili kako naprej.
tudi pregomina mi nismo veliko popili, pribl. 120 ml 2 x dnevno, zmešanega z sladkorjem, vanilijevim sladkorjem ali pa kakavom, vendar sta vedve morda še premali za takšno mešanje, mi smo bili malo starejši. zraven tega sem jo polno dojila. zraven tega se mi zdi da tega grenkega okusa, ki ga ima allernova ne prikrije nič od tega, med tem ko pregominu je okus prikrilo.
vidve se še naprej polno dojita, zraven pa ji poskušaj dajati allernovo, morda ji daj raje z žličko, po par požirkov, če stekleničke noče. tu na forumu sem tudi zasledila da je ena mamica to mešala v čaje in ne zgolj v vodo, poskusi, zgubiti nimaš kaj. samo jaz sem poskusila dati v sveže istisnjen sok jabolka in banane pa se okus ni prikril.
Pri tej starosti moje deklice sem pristala na hujši dieti: vse ven, samo riž, proso, takrat še krompir, koruzo, repo, jagenčka, zajca, korenček, brokoli, buče (bolj zdrava je hokaido – oranžna), cvetačo (pa sovražim zelenjavo, vendar hudič v sili še muhe žre), pa gre tako še sedaj, ko je stara 13 mesecev, s tem da sem bila teden dni samo na proseni kaši in rižu, to je bilo pa res hudo. Privoščim si še eno banano dnevno, čeprav je tudi nanjo alergična, vendar najmanj, jo tudi ona je, zato ni nikoli koža lepa.
Sedaj jem še listnato solato, rdečo peso, riž na tisoč in en način, pa sem jo izključno dojila do 7. meseca, doji se še sedaj, pa mi ni nič težko, ker vem, da je materino mleko nenadomestljivo: iz materinega telesa črpa vse, kar otrok rabi, tako da ni nič manj hranljivo kot prej.
V revnih državah živijo samo od riža, pa matere dojijo. Vse je samo v naših glavah.
Pogumno naprej in veliko užitkov z dojenjem, če boš še vztrajala.
Od 7. meseca dalje sem mešala Allernovo v riž, koruzo in proso, dodala še olivno olje, pa to še sedaj je, samo koruze ne več, ker je tudi nanjo alergična. Piti se ni nikoli navadila, pa sem se dolgo trudila.
lp
Še to sem pozabila omeniti, ker se obremenjuješ s težo: moja ima v 14 mesecu starosti ob porodni teži 3 kg sedaj le malo čez 7 kg (kar je sicer grozljivo premalo9, vendar ji nič ne manjka, lepo napreduje s hojo, dojemanjem stvari, predvsem pa z uveljavljanjem svoje volje, kar pri meni najbolj ne deluje.
lp
No ja, to bi tudi jaz rada vedela, sva včeri začele, pa nama ni ratalo. Po tem, kar piše zt, vidim, da sem pričakovala preveč – pa kako, po dva meseca se privajajo??? Kaj v tem času jejo? A potem pa kar lepo spijejo?
Živa, tudi jaz sem poskusila zmešati Alernovo v kašico od riževe moke in korenčka, ki jo je imela rada, včeraj pa poskusi eno žličko, pa še eno (joj, kakšne grimase), pa kar ni dojela, poskusila še dve žlički, potem se je pa tako razjezila in odnehala.
Tobi, mogoče je tvoja pupica še tako majhna, da z vztrajnostjo bo šlo. Sama sem mislila nehat dojit (moja je stara že 8 mesecev), da ne bi rabila še jaz na dieto, pa če hočem, da dobi kaj mleka, bom kar morala nadaljevati. Poskusi veliko piti, počivaj, pa večkrat pristavljaj pupico. Upam, da vama bo uspelo.
Naša je tudi zelo odklanjala Allernovo, veliko raje ima Pregomin. Naredim ji ga na jabolčnem kompotu ali beba čaju. Pregomin mi je sprejela takoj.
Terapevtka na bioresonanci mi je rekla, da ima Allernova neko snov (mislim, da lakotozo-nisem sigurna),ki jo nekateri alergiki na mleko ne prenašajo tudi v manjših količinah ne.
odkrili smo kmalu po rojstvu, vendar so jo potrdili šele pri 10 mes., do takrat pa so vedno krivili kaj druga. je pa bilo tako, da je imela nenormalne krče, zbujala se je ponoči, kričala zaradi krčev in zelo težko odvajala blato. ker je mož bil alergičlen na mleko, jaz pa ga ne maram, sem se začela sama izogibat mleka in mlečnih izdelkov, seveda pa sem rabila dolgo da sem ugotovila da pa jem skrite alergene. imela je še zpuščaje, v glavnem po obrazu (AD).
držala sem se celo tega da nisem jedla nič surovega sadja in zelenjave, ker bi jo lahko tudi to napenjalo, morda sva malo omilili, jaz pa sem skoraj ostala brez las. skratka jedla sem ABC plus vitamine in dieta. dnevno sem spila 3-5 litrov tekočine, v glavnem čaja in vode, pri tem pa mi je veliko pomagalo vroče poletje. do 6 mes. je bila le dojena, potem sva postopno uvajali hrano. dojila pa se je skoraj 2 leti, tam po 15 mes. je to bila bolj cartanje (zj. in zv.). od čajev sem pila v glavnem čaj za dojenje, ali pa mešanico (janež, kumina, kamilice). sem pa po porodu 3 dni morala jemati spray za krčenje maternice, kar je tudi zelo spodbudilo izloačnje mleka.
dojila sem jo po njeni želji, običajno na 2-3 ure, tudi ponoči in nikakor ni hotela stekleničke ali dude. morda mi je to pomagalo.
najlažje je če dojiš in če je mleka dovolj. jaz sem ga imela na srečo dovolj.
čeprav sem se včasih spraševala če ni to razlog da spije tako malo pregomina, ker ve da bo dobila pri meni pa dovolj in očitno ji je bil okus bolj všeč.
tu na forumu sem tudi prebrala da en otrok spije tudi po 3 šk. allernove na mesec, mi nismo niti ene šk. pregomina.
na pregominu je napisano kako se ga uvaja, ker se ga ne da takoj polna doza primerna starosti, tega pa na alernovi nisem zasledila, niti na spletni strani od novalaca ne.
poglej na tej strani od pregomina, mogoče ti kaj koristi pri allernovi:
http://www.drogakolinska.si/sl/blagovne_znamke/otroska_prehrana/milupa/dieteticna_zivila_za_posebne_zdravstvene_namene/pregomin/
zt, zbodblo me je to, ostala skoraj brez las???
Tudi meni ful izpadajo lasje. A je potem možno, da zaradi kakšnega pomanjkanja ali kako? Hodim okrog zdravnikov, dermatologov, lasje me pa še vedno zapuščajo :-(((. A naj potem jem kakšne vitamine? Pa so ti potem zrasli nazaj? Jaz imam že občutno manj las, kot pred porodom.
Se opravičujem, ker ni povezano s temo naslova, me pa ful zanima.
lej mene je frizerka postrigla, jemala pa sem te ABC plus vitamine in pa ferumlek zaradi slabokrvnosti. vse skupaj je bilo verjetno povezano z pomanjkanjem vitaminov, ker nisem jedla svežega sadja in zelenjave, sama slabokrvnost pa je bila pri meni že pred nosečnostjo prisotna. ja lasje so mi potem zrastli, še v času ko sem bila na dieti zaradi dojenja. mislim da so pomembni za kožo in lase, vit. skupine B.
lahko pa da je bilo vse skupaj posledica spremembe hormonov. v času nosečnosti sem pa imela izjemne lase, tako da bi bila lahko kriva kombinacija moje diete in spremebe hormonov.
če uživaš kakršnekoli vitaminske ali minerlane dodtake in še dojiš, moraš navodila pokazati pediatru, ker kot so ti ABC plus, vsebujejo tudi vitamina A in D, ki jih otroku dodajaš v obliki AD3 kapljic, zato je potrebno preveriti in preračunati, koliko kapljic mu naj pa v takem prim. (če jemlješ ti dodatke) daješ. upam da nisem preveč zakomplicirala.
meni je te vitaminske tablete priporočila moja zdravnica, sem pa bila kot sem ti že napisala skozi celo dojenje tudi na železovih preparatih.
lasje bodo zrasli, vsaj meni so, verjetno ne bom imela več dolgih kot prej, vendar niso več redki.