Najdi forum

Alkohol v družini

Sem študent prvega letnika fakultete. Izhajam iz zelo čustveno zafrostrirane družine.Na tem forumu sem že pisal o vseh svojim težavah. Sedaj pa imam bolj specifično vprašanje. V naši hiši stanuje 10 članov družine. Oče, mati, 2 brata in 3 sestre ter stari starši. Sam ne najdem izhoda kam naj se obrnem. Imam namreč zelo slabo zdravstveno stanje.(živci) Vse to so posledice preteklosti, ki so pustile pečat na meni. Zakon iz leta 2008 navaja; Nasilje v družini je kot kaznivo dejanje opredeljeno v novim kazenskim zakonikom veljavnim 1.11.2008. Zakon opredeljuje različne oblike kršitve kot so: grdo ravnanje, pretepanje, poniževanje, preganjanje iz skupnega prebivališča…Izmed teh dejstev bi najbolj izpostavil poniževanje ter pregananje iz skupnega prebivališča. Oče me včasih stalno ponižuje, da nisem njegov sin, da me bo udaril tako močno, da se tudi vstati ne bom moral…Konstantno mi teži, da naj grem na svoje, da naj začnem živeti na svojem…Sam si tega ne morem privoščiti(lastno stanovaje, lasten avto…). Imam travme iz preteklosti, ki mi ne dopuščajo normalnega življenja. Bil sem že na policiji, vendar kriminalisti niso ugotovili nič. Dejstvo je, da vsi družinske člani zanikajo dejanja, ki so se dogajala v preteklosti. Pri nas se spije velika količina alkoholnih pijač, predvsem vina. Glavni lastnik hiše je stari oče. Imamo skupno gospodinjstvo ter sanitarije. Dve sestri sedaj že živita pri svojih fantih in je nekako lažje pa vendarle. Svojo sobo imam ločeno skupaj s sestrami, vendar je prehod tako narejen, da se vse sliši kaj se počenja. Nikoli nisem imel svojega “miru”, ki se tudi spodobi za dvajsetletnika. Ne vem kam bi se obrnil po pomoč. Bil sem tudi že na centru za socialno delo, kjer smo imeli skupni razgovor zaradi drugih težav. Rabil bi osebo za razgovor oz. za svetovanje kako in kaj. Sam trenutno ne vem kam in kako. Dejstvo je, da nočem prizadeti nobenega od članov družine.

Za odgovore se Vam lepo zahvaljujem!

New Report

Close