Najdi forum

Pozdravljeni
Že nekaj časa čutim zvečer potrebo po alkoholu(pivo). Čez dan pa se sploh ne spomnim nanj. Me pomirja, lažje zaspim, pozabim na službo, skrbi….
Stara sem 26 let, še študiram in hodim v službo(preko študentskega servisa).
Sploh ne vem kaj je moje vprašanje, samo čutim da to moram povedat-v bistvu pa popijem le 1 pivo-pa mi je čisto dosti, samo, da me pomiri. Kako naj shajam s sabo zvečer-ko imam polno glavo misli, zaradi katerih ne morem spat-brez pive???

Spoštovana Janja,
pogosto se nezadržna potreba po pivu ( kadar ne gre zs alkoholno zasvojenost) pojavlja pri ljudeh, ki jim primanjuje vitaminov b skupine.Poskusite vzeti dražejo Becomplexa.

Pivo vsebuje tudi izvleček hmelja, ta pa deluje pomirjujoče.

Zdravo Janja,
moram ti reci, da sem v tvojem pismu videla sebe. Tudi sama pocnem velikokrat(predvsem kadar je stres velik) kot ti. Stara sem 27 let in vsasih se mi enostavno zdi, da pride v sluzbi ter nato povrh tudi v privatnem zivljenju prevec stvari na kup. Tako se zvecer ne morem pomiriti in misli mi begajo. Potem me za namecek postane strah, kako bom funkcionirala drugi dan, ce ne bom dovolj spala…
Takrat spijem, podobno kot ti, eno pivo ali kozarec-dva vina. Tudi jaz cez dan nikoli NE pogresam alkohola. Ugotovila sem, da v bistvu pomirja moje razdrazene cute. Seveda tukaj obstaja za obe potencialna nevarnost odvisnosti, kajti to je ze nek nacin zlorabe. Vendar po moje boljse eno pivo, kot razlicni Lexaurini in podobne stvari! Seveda ni zdravnika, ki bi to lahko priporocal, kar je tudi prav.

Odgovor o B vitaminu pa, menim, da je popolnoma zgresen, ker vzrok za pitje piva pri tebi sigurno ni v tem. Poleg tega pa je veliko B vitamina tudi v drugi hrani, ki ne vsebuje C2H5OH!!!
Lep pozdrav,
Alja

New Report

Close