Najdi forum

Spoštovani!

Mene pa zanima, če človek res ne more popiti 2 dl alkoholne pijače, ki ima 40 % alkohola ali več, naenkrat. Oziroma me zanima, koliko je lahko človek naenkrat spije, ne da bi se pri tem zastrupil. To pa sprašujem, ker je mojemu očetu nek toksikolog dejal, da povprečen človek ne more spiti 2 dl žgane pijače (cca. 40% ali več alkohola) >>na eks>na eks

Odgovarjam kot opazovalec tega foruma.

K1234, zanimivo vprašaje, toda takoj se porodi vprašanje vrednosti, pomembnosti tega razmišljanja, v primerjavi z toliko drugih vrednih stvari v našem življenju. Alkohol popiti, koliko, ne popiti, vsebnost, zdravje če…
Verjetno se ni dalo niti po zadahu kaj šele po čem drugem ugotoviti, kaj Bizi dejansko počne – s čim nekaj počne. Pa sploh ni pomembno, pomembni ste Vi kot Oseba, Pomemben je vaš oče, oče kot Oseba.
Alkohol ni potreben za odžejanje, ni potreben za sprostitev, za lajšanje bolečin, za odpuščanje sebi in soljudem, za reševanje konfliktnega stanja v meni…

Kaj je dejansko pomembno, kdo je sploh vaš oče, kdo ste vi, kdo sem jaz, kdo je Človek?
Kam me vodi pot po kateri hodi, kam vas vodi vaša pot?
Spoštovani, tudi če niste zadovoljni z mojim odgovorom, vas vabim kot prijatelj, da se uzrete v svoje življenje, od kod prihajate, kako to, da ste se rodili ravno v Sloveniji, ravno tem staršem… kakšno je vaše resnično poslanstvo, ki je gotova da plemenito… živite svoje poslanstvo, živi vaš oče svoje poslanstvo…?
Kaj sploh početi z življenjem, da bi bilo čim bolj polno, plemenito, lepo, ljubeče…?
Jaz sem odkril dragocenost svojega obstoja ravno skozi ta vprašanja, kjer pa ni ne alkohola, ne cigaret, ne droge, ne…
Vama obema želim , da odkrijeta v sebi pogum, ki vama bo dal polet v odkrivanju svojih darov, talentov, ki jih bosta živela uporabljala in se nad tem veselila.
D.P.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

Hvala za odgovor, toda mislim, da niste popolnoma razumeli, kaj sem spraševal. Nimam težav z alkoholom in tudi ne mislim probavati teh stvari, ampak me preprosto zanima, ali to res drži. Npr. če bo vas zanimala neka stvar o čokoladi, verjetno še ne pomeni, da ste zasvojeni z njo. Vsak človek ima drugačne interese in sam lahko oceni, kaj je zanj pomembno, zato mi ni potrebno moralizirati. Če potrebujete vsa ta vprašanja, da je vaša pot v življenju pravilno začrtana, tudi prav, toda jaz jih ne potrebujem.

Lep pozdrav

alkohol te je premagal……alkohol vedno bo zmagal…

Na začetku vsake epizode ti lepo piše, da pije profesionalni pivec pod nadzorom drugih profesionalnih pivcev. Poleg tega nimaš pojma, kaj se dogaja pred in po snemanju epizode, alko gre namreč lahko brez večjih problemov ven, takoj ko se kamera ugasne.

Da, res je. Čisto sem podrejen alkoholu, ne morem se mu izogniti. Ne vem, če bom sploh lahko še normalno funkcioniral. Žalostno, ampak tako je. LOOL

Mladenič je stal pred narisano črto na tleh, ta je bila oddaljena le 50 cm od njega.
Gledal jo je in se prepričeval, ah to ne morem preskočiti, to je preveč zame, vse sem že poskušal in ni šlo… Skratka gledal je le v neuspeh, gledal je v priučeno nerealno podobo o svojih sposobnostih…
Kolega K1234, v kaj gledaš ti? Gledaš v resnico o sebi? Si odkril svojo dragocenost, kreativnost…
Eh, kaj bi to odkrival, preveč truda je potrebnega…. Pa res? Kako veš?

Sam sem spoznal, da je zelo pomembno v kaj gledam. Rad se spomnim prigode, ki govori o žabjem tekmovanju. Žabe so namreč tekmovale v plezanju po dokaj spolskem drogu. Gledalci so tarnali kako je nemogoče priti do vrha, kako je to nesmiselno tekmovanje… žabe so postopoma ena za drugo padale z droga, le ena je lepo zmerno nadaljevala s svojim plezanjem. Vsem v presenečenje je uspela in OSVOJILA ZAČRTAN CILJ. Tišina, presenečeni obrazi, radovedni kako je to mogoče… Ena od gledalk pa le vpraša zmagovalko, kako to da je uspela, slednja pa tiho koraka naprej. Vpraša drugič, tretjič, ko ugotovi, da je gluha.
Tukaj se je skrival odgovor uspeha. BILA JE GLUHA ZA NEGODOVANJE GLEDALCEV, ZA OBUPAVANJE ŠE PREDEN BI SE PODVIZALA IN ŠLA V AKCIJO. GLEDALA JE V SVOJ CILJ IN MU SLEDILA.
Vsi mi se kdaj najdemo pred dejstvom, da je vredno uzrti se v dobro, si nameniti dobro, nameniti drugim dobro.
Zgoraj vidim zapis: ” …Ne vem, če bom sploh lahko še normalno funkcioniral. Žalostno, ampak tako je”. Kolega, če drugo ne, vreden in preveč si v svojem bistvu dragocen, da nebi preveril, kako je tam, ko si osvobojen od samosmiljenja, obtoževanja drugih za svoje početje, kako je tam, ko okušaš svojo dragocenost brez kakršnih koli kemijskih pomagal…
Joj, ko bi ti znal povedati, kako je vredno se osvoboditi in kako ti to privoščim.
K12… Piši še kaj.
Čao

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

To je neverjetno. Da vam odgovorim: Še en odvisnež… jaz sem dal Bizija zgolj za primer. Zanima me na splošno, ali človek lahko popije 2 dl žgane pijače naenkrat. Stvar me zanima iz fizične plati, procesi v telesu ob takem navalu alkohola. Če to človeško telo lahko vzdrži. In še enkrat, če te neka stvar zanima, ni nujno, da si zasvojen z njo (D.P. in podobni). Zanima me mnenje strokovnjaka, da se razumemo.
D.P., da odgovorim še tebi. Tisti komentar ˝Da, res je. Čisto sem…˝ je sarkazem in v nejm ni nič resničnega. Tako sem pa odreagiral, ker tukaj pišete naravnost patetične odgovore, ki z vprašanjem sploh nimajo veze. Ne vem, ali sem si izbral napačen forum, toda edino ta se mi zdi primeren za vprašanja v zvezi z alkoholom. Upam, da vam je sedaj malo več jasnega. Če te neka stvar zanima, še nisi z njo zasvojen in ti ni treba misli usmerjati drugam. Eno od etičnih vprašanj se glasi, če te kaj zanima, VPRAŠAJ.

K1234, aha, razumem. Potemtakem pa je odgovor na tvoje vprašanje DA. Človek lahko naenkrat spije 2dl močne alkoholne pijače, brez kakršnegakoli problema.

Od 2 deci žganja je povprečen človek sicer nedvomno pijan, ampak ne tako strašno, da ne bi mogel stati na nogah ali kaj podobnega.

Nisem formalni strokovnjak, ampak o psihoaktivnih snoveh vem veliko, tako da lahko rečem, da 2 dl žganja ni čisto nič posebnega. Enkrat sem zeksal že 4 deci, pa razen zelo konkretne pijanosti ni bilo nič hudega.

Pozdravljeni K1234

Jaz vidim takšen naslov foruma:

naslov: DROGE? POMOČ!

1. Imate težave z drogami
2. mogoče kdo okoli vas
3. Vprašajte in se posvetujte s strokovnjakinjo

Torej,zaradi kakšnih TEŽAV, se vi posvetujete?
V vašem prispevku vidim zapisan pojem sarkazem, hm… Prepričan sem, da zmorete bolje.
Mir in toplino v sebi vam želim, da ohranjate, če ju imate, če pa ne, da bi ju imeli.
D.P.

New Report

Close