"ALKO"
pozdravljeni
jebemti mojga dedca. najprej ti napiha 1,98 in mu seveda po vseh pravilih vzamejo izpit za večno pa nabijejo 150 jurjev kazni. Potem čaka pol leta, da gre lahko novega delat, pa so ga dvakrat vrgli tako, da se je vsa stvar zavlekla na 10 mesecev. Seveda sem se mogla v tem času prilagajati njegovemu urniku dela, ga vozit v službo in hodit iskat. V sobotih dela, zato sem ga vozila navsezgodaj zjutraj………..venomer je bil to povod za kreg.
pa na morje, pa čeprav sovražim vožnjo, pa še slabo vidim.
No sedaj ima izpit nazaj in je “mladi voznik” pa spet po šihtu na en pir! Pa mu ne morem dopovedati, da eno pivo tudi napihaš, on pravi, da on enega piva ne!
A slučajno kdo ve, koliko napihaš od enega, dva ali tri pirov? Kaj pa radler?
Ali ima kdo kako tabelo? Pa še nekaj! Milijon krat sem se z njim že zmenila, naj neha, a on ne more iz svoje kože, pa še vedno popije eno pivo in pelje!
Kaj naj storim? Poročena sva, nimava otrok, stara sva 27 let!
lep pozdrav
Danes en pi…jutri dva…potem pa celi galon!
Očitno se je našel v tem užitku.
Ker nimata otrok, imaš zdaj največ možnosti, da zdrava zapustiš takšno življenje!
Tvoja ljubezen ne bo dovolj za to, da bi se spremenil glede miselnosti pitja.
In kazni ga niso niti mogle izučiti, če pa si bila izvrsten taksist v vmesnem času….Zakaj bi se trudil, če pa žena poskrbi za vse. Torej on ne rabi.!?
Morda boš agonijo vlekla leta in leta…morda boš pa pravočasno prekinila s slabim razmerjem in začela znova. Verjemi mi, splača se drugo!
Sem vedno trdil, da je zakon prestrog in nepravičen. Kot vidiš si bila za moževo pijanost tudi ti kaznovana. Sreča da nimata otrok, če ne bi se še oni morali odreči del prihodka v korist države. Kot si opazila, pa kazen ni dosegla lepšega obnašanja pri tvojem možu ampak je le polnila državni proračun na škodo družinskega.
Če gre po službi kdaj na pir ni to nič tragičnega, če pa gre vsak dan pa že.
Sedaj ko je mladi voznik ne bi smel imeti v krvi nič alkohola in bi lahko od enega pira pokazalo. Koliko pokaže, je pa zelo odvisno od telesni teže, koliko si jedel, koliko časa je minilo od zaužitja pijače, kaksno je tvoje razpoloženje… Lahko si tudi izračunaš približno na strani http://focus.de/D/DL/DLD/DLDG/dldg.htm
Pri 27 letih tvoj mož gotovo še ni pijanec, če pije samo pivo. Lahko pa to postane ampak s tvojo pomočjo. Si se kdaj vprašala, zakaj je raje v gostilni kot doma?
Praviloma so žene alkoholikov ravnotako krive za pijanstvo moža kot pa sami možje. Ženam pač velikokrat paše, da je mož pijan saj tako lažje manipulira z njim, pa tudi njej ob pijanem možu ni treba, da ima vse pošlihtano. In ga tako pravočasno resno ne opomni, da naj preneha s pitjem.
Nič ni narobe, če gre mož kdaj pa kdaj v gostilno na pivo, ne sme pa to preiti v navado.
Mislim da ga ni med nami, ki se nebi vsaj enkrat napil. Meni je enkrat po 2 pivih pokazalo 0,2 enkrat pa isto po 2 pivih 0.4. enkrat pa po celodnevnem pitju 1.0 Natančnost teh meritev je slaba, kar pomeni, da je meritev zelo nenatančna in lahko varira tudi 50% ali več . Je veliko odvisno od sreče.
Te še kaj zanima?
Draga jest!
Možu dopoveduješ, da že po enem piru lahko napiha in ga prosiš, naj neha, hkrati pa mu (nezavedno) pomagaš, da pije še naprej. (tablete in podobne neumnosti).
Tvoj mož je naredil prekršek, zaradi česar je bil kaznovan. Kazen naj bi bila vzgojna. Kakšna kazen je to, če si ti prevzela vlogo njegovega taksista? Edino še večkrat je lahko pil, pa še skrbi ni bilo. Kazen, ki jo je dobil, je kar visoka in poleg 150 jurjev so tu še stroški ponovnega opravljanja izpita. Verjetno je to vplivalo na vajin skupni proračun. Pa, O.K., se zgodi, da napihaš. Ampak da potem še vedno znova in znova tvegaš, ne spremeniš nič – zaradi takšnih dedcev, kot je tvoj, so kazni po mojem še prenizke!! A misliš, da je fora v kaznih res le v tem, da država polni proračun? Sem slišala, da ne napihaš, če tik pred tem prežvečiš Rupurut, pa tudi deci olja (kar je menda zelo ogabno) pomaga. Naj tvoj mož poskuša s katero od teh variant. Saj, napihal mogoče ne bo, če se bo pa zabil v koga, no s tem se bomo na forumu ukvarjali potem, ko do tega pride.
Da je tvoj mož rad v gostilni in da mu tisti pir (jaz mu ne verjamem, da gre le ze enega, če gre pa res, potem še posebej) pomeni več kot vajino druženje, mir v hiši, varnost na cesti, en kupček denarja, pa res kaže na to, da je alkohol pri vaju problem. Če se ta problem ne začne reševati, z leti le postaja večji.
Razmisli, kaj želiš od vajinega partnerskega odnosa, kakšno družino bi rada ustvarila in če imata za to dovolj trdne temelje.
Zakaj nekdo nekaj naredi ali ne naredi je 1000 razlag in opravičil, dejstvo pa je, da je vsak kovač svoje sreče.
Pozdrav,
Nana
Kako lahko dan za dnem prenašaš vonj po postanem pivu, ki puhti iz tvojega moža?
Koliko denarja pa tale možiček pusti v gostilnah? kako lahko prenašaš te stroške? In zakaj si ga vozila naokoli? Obstaja javni promet!
In ni naloga ženske, da možu preprečuje pitje. Kako enostavno: žena mu teži, pa gre tu in tam na kozarček. Alkoholizem je odvisnost! Če bo žena še tako dobra, če je odvisnost že tu, bo njen trud večinokrat zaman.
Jaz sem prepričan v to, da je fora kazni izključno v tem, da država polni proračun. Za varnost jo pa kaj malo briga. Zato tudi visoke kazni za prekrške ki nikogar ne ogrožajo. Naprimer če si pozabil vozniško doma. Saj država ob vsakem karambolu tudi zasluži. Recimo zbiješ avto, kupiš drugega in plačaš davek. Ljudi pa vlečejo za nos in govorijo kako bodo visje kazni povecale varnost na cesti. Bla Bla.
Kar spomnite se, kako so ob sprejemu novega zakona govorili, da bodo visje kazni povecale varnost na cesti. Pa poglej sedaj . V enem letu je mrtvih na cesti toliko kot pred uvedbo zakona, v državno blagajno pa se je nabralo kar veliko vec denarja kot prej. Na leto poberejo več kot pol milijona kazni in nobena ni manjša od 5 jurjev. To je biznis. In namen novega zakona ki je povečal kazni je bil po moje dosežen. Zakaj pa naj bi bile kazni učinkovite? Ali so kazni pri otrocih v šoli in doma tudi učinkovite? Pri mozu od jest kazen očitno ni bila vzgojna in pri drugih tudi ne. Zato tudi toliko izrečenih kazni. So pa omejitve velikokrat prestrogo postavljene in si skoraj prisiljen da jih kršiš. Pa še policaji ko merijo hitrost ti merijo na tistem mestu, ko si ravno prevozil znak za omejitev hitrosti in še zmanjšuješ hitrost. mene so že parkrat dobili na to foro.
OJ
Ma kaksno pivo po sluzbi s kolegi! Si nora al kaj! Tolk ti povem ce mislis da pol k bos noseca pa ko bosta imela otroke, da ne bo hodil na pivo dva tri SI SE TOLK ZMOTLA K NE VEM KAJ! Verjem poznam take ljudi. Pol pa da ga se ti okol vozis. Mora bit pa res fejst! Sej ne recem kdaj pa kdaj ampak vsak dan po gostilnah pa ce more glih pivo pit, pa ne verjamem da je skoz tolk zejn.
lp Mato