Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Arhiv – Alternativa in zdravo življenje Ali živali čutijo duhove ali neko navzočnost?

Ali živali čutijo duhove ali neko navzočnost?

Pa saj nikoli nisem verjela v duhove ali se poglabljala v to, vendar me neka situacija vedno vrže iz tira. Doma imamo morskega prašička, ki ima kletko v dnevni sobi in velikokrat ga damo ven iz kletke, da se malo “izdivja” in teče po dnevni sobi, kuhinji, malo pleza k nam v naročje,…Imamo ga že dobre 3 mesece in čisto se nas je že navadil, ni več plašen, kot je bil na začetku, ko se je ob najmanjšem zvoku ali premiku skril v svojo hišico, ampak že pred nami je, se sprehaja, skratka, čisto nas je že navajen. včasih je pri sestri v sobi, včasih pri meni, včasih na hodniku,..preseneča me pa njegovo obnašanje v moji sobi. Vedno se zazre v steno zraven vrat, nekaj časa nepremično stoji in potiho cvili, vidim kako hitro diha in čutim njegov povečan srčni utrip, ko ga pobožam. Po kakšni minuti, se počasi premakne ritensko nazaj do nasprotne sten v moji sobi in se zvije v klobčič. Potem spet nekaj časa nepremično gleda v tisti steno in se ne premakne nikamor, dokler ga ne odnesem v drugo sobo ali prostor, kjer je spet normalno sproščen. Ker mi ni bilo jasno, kaj je vzrok njegovega obnašanja, sem pomislila tudi na duhove ali kakšno negativno energijo, sem odšla do babice, ki živi v spodnjem stanovanju in njenega kužka pripeljala v mojo sobo, da bi videla če je učinek enak. In kužek je res postal nemiren, začel je lajati (pa nikoli ne laja, niti na sosede, poštarja,..mogoče kdaj zalaja na kakšnega ježa, če psa zvečer spustimo pred hišo, to je pa vse, saj se tudi na sprehodu ogne vseh ljudi in drugih živali, ker očitno ne prenaša da ga božajo neznanci ali pa ovohavajo drugi psi) in takoj stekel iz moje sobe. Še tistih nekaj sekund v sobi, pa je bil njegov pogled usmerjen v steno zraven vrat! Že nekajkrat prej pa sem v sobi pred spanjem zaslišala prasketanje v vseh stenah ali neko trkanje in pok. To je bilo kakšno noč pogostejše kot kakšno drugo, ko je bilo vse tiho in seveda sem vedno vse pripisovala pokanju lesa. V zadnjih mesecih pa se tudi pri meni pojavlja grozna izguba energije in povečano količino spanca, kar postaja že nenormalno, 16ur na dan spim, po 7-8 urah delanja praktično ničesar, razen da hodim na faks, ter za vikende delam ter tisto malo ponavljanja snovi, kar ni tako kritično, da bi bila sedaj obupno utrujena pa doma takoj začutim nek trans, oči mi vleče skupaj in takoj zaspim, naslednji dan pa le s težavo vstanem saj se počutim kot bi nekaj dobesedno vleklo energijo iz mene. Da o nenavadnih praskah na roki, ki sem jih dobila čez noč pred enim mesecem ne govorim. Če sem pa zunaj ali spim nekje drugje, pa četudi se premaknem samo v dnevno sobo, je pa takoj bolje in spim/se zbudim normalno. Ali za vse to obstaja kakšna bolj normalna razlaga kot duhovi? Tudi hiša ni obupno stara ali obdana z groznimi stvarmi iz preteklosti, zgradil jo je moj dedek pred 40 leti, ima 2 stanovanja – v spodnjem živi babica, v zgornjem pa sedaj mi, saj je dedek z namenom zgradil še eno stanovanje, da sedaj njegov sin (moj oče) živi z družino tam.
je pa res, da je dedek pred leti umrl v spodnjem stanovanju v kuhinji, ta pa je tik pod mojo sobo, saj ga je zadela srčna kap, ker je pokadil do 3 škatle cigaret na dan, pradedek pa je umrl med kopanjem v banji(star je bil skoraj 100 let in med kopanjem mu je odpovedalo srce). Kopalnica pa je nekaj sob stran od kuhnije. A če bi vse to o dušah in duhovih bilo res, ne razumem zakaj bi onedva sedaj ostala tu “ujeta”? V družini je bilo vedno vse v redu. In zakaj bi se eden od njiju ali oba, kot duh/ova, spravil/a name, saj ju niti nisem dobro poznala, bila sem še čisto majhna ko sta umrla, sestra pa še mlajša in ju je poznala še manj? Nikoli nisem grdo mislila ali govorila grdo o nobenem izmed njiju, tako da ne razumem, ČE je vse to res, zakaj za vraga sta/je v moji sobi in kaj hoče od mene?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close