Ali zadostuje?
Pozdravljeni!Danes sem bila pri psihiatru, ker sem že nekaj časa nekoliko depresivna in zelo ljubosumna. Diagnoza je bila: Neurosis depressiva š.
Od medikamentozne terapije sem dobila Cipramil 1/4 tbl zjutraj ter Fluzepam 1 caps(15 mg)zvečer.
Zanima me, če se da pomagati le na podlagi zdravil in ali je ta doza dovoljšnja. Saj sem prebrala, da je običajna doza Cipramila pri depresiji 20 mg dnevno, torej cela tabletka.
Kaj pa glede ljubosumnosti? Ali se je ne da kako pozdraviti oz. vsaj omiliti?
Zdravnik je rekel, da pač moram sprejeti in se naučiti živeti s trpljenjem v življenju, a jaz bi se te hude ljubosumnosti rada znebila ali jo vsaj zmanjšala, saj mi povzroča pravi pekel.
Hvala za odgovoe.
Spoštovana Miša,
ljubosumnost običajno povezujemo z nizko stopnjo samospoštovanja in Cipramil je eno od zdravil, ki vam ga pomaga okrepiti, seveda bo za to potrebna tudi psihoterapevtska obravnava, najbolje v skupini. Tako nizka doza Cipramila je neobičajna, če gre za skrb, da bi zdravilo težko prenašali, se začne običajno z 10 mg (polovica tablete). S svojim psihiatrom se dogovorite glede zastavljenih ciljev in poti do njih, psihoterapija namreč ni le čas, ki ga prebijete v razgovoru s psihiatrom, ampak sem sodijo tudi vse terapevtske naloge, ki jih boste sami opravljali zunaj seanse.