Najdi forum

Ali res pretiravam?

Stvar je naslednja: imam oz. imela sem prijateljico vsega skupaj se poznava približno 12 let. Pred nekaj meseci pa sva nehali govoriti in sicer iz naslednjega razloga: motilo me je njeno obnašanje do mojega fanta oziroma navsezadnje tudi do mene, kar sem ji ob določenem trenutku tudi, na kar me je obtožila bolestnega ljubosumja in kako si bom s tem uničila vse odnose in tako naprej. Pri vsem so me motile take stvari kot je ta, da se je ob nekem pogovoru navduševala, da mu bo(mojemu fantu) za rojstni dan spekla torto (na moj rojstni dan je pozabila in mi voščila komaj čez nekaj dni), spet enkrat je spraševala, ali lahko pride živet k nama, ko bova poročena, naslednje – en dan sva skupaj kupovali neke obleke in sem bila je z nato zmenjena s fantom; ko je prišel in vprašal ali smo zadovoljne, je dejala, naj jo kar pride pogledat……Zdelo se mi je, da se rine tja, kjer nima kaj iskati; – pa četudi to dela podzavestno.
Še ta podatek: ona je v tistem času, ko sva se sprli, zapustila svojega fanta.
Zanima me ali mi gre njeno obnašanje lahko upravičeno na živce? Trenutno je namreč prav nič ne pogrešam.
Rada pa bi vedela ali sem malenkostna in ali pretiravam in ali je v resnici kaj narobe z mano.
Še to: moj fant ne ve o sporu nič.

Verjetno si ne domišljaš – je preveč očitno. Glede prijateljstva se ne sekiraj, je na svetu še veliko ljudi, prej ko slej pa gremo itak vsi svojo pot. Eno stvar si zapomni: tvoj fant verjetno še kako dobro ve, za kaj gre. Moški ne gre kar tako mimo spogledovanja, za žensko je ponavadi lahek “plen”. To je v naravi moških, zato tega fantu v nobenem primeru ne očitaj.
Svetujem ti, da zadržiš pozicijo moči, ki ti omogoča nadzor nad situacijo. Raje molči, kot da zapadaš v afekte. Pa še nekaj: NIKOLI ne podvomi v tisto, kar ti govori močna intuicija, sicer ne boš več vedela kdo si in kaj si.

Najlepsa hvala, Dorian, za odgovor. Predvsem za to v zvezi z intuicijo.

O tem sem seveda prepričana, da fant ve za kaj je šlo, le tega ne ve (mislim), da sva se skregali, ker mu nisem stvari niti omenila.

Nasvet bom pa upoštevala, bom molčala v naprej in čim dlje od nje. Saj ji sicer ne bi nič rekla, če ne bi bilo poznanstvo tako dolgo.

Uh, kako skrajno neprijetna zadeva! Prav res………

New Report

Close