ali povedat prijateljici da jo mož vara
Kaj bi vi storili, imam prijateljico o katerem možu več ljudi (znancev) govori, da jo vara. Ena prijateljica mi je celo rekla, da ga je 2x videla z drugo, ostalim se je pa samo njegovo obnašanje zdelo sumljivo. Jaz osebno nisem videla nič in se bolj nagibam k temu, da sem tiho, saj se mi zdi drugače dober mož.
Sej, če ona kej sumi lahko najame detektiva. Ne bi rada uničila družine na podlagi “rekla kazala”.
Gledaj svoja posla!
Iz izkušnje; moje delo je pač delo z ljudmi; tudi zelo atraktivnimi žesnkami.
Bil sem na Tajskem in Vegasu ter po Evropi, zaradi posla. Da bilo je veliko krasnih žensk.
In so nekdalji partnerici pravili, kaj delam z žesnkami.
Da sem babjek, da podrem vse, kar ima puls.
Jaz sem moški, ki ima ENO žensko!
Lahko jih je milijon okoli mene, vendar svojo ljubezen, čustva in sebe intimno, prepustim le tisti, s katero se ljubiva!
Zato, glej svoja posla, OK?
Če bi samo slišal neke govorice, posebej pa od nekih znancev, ki jih slabo poznam, gotovo ne bi prenašal informacij do “prevaranega” prijatelja (prijateljice). Šele, ko bi sam videl na lastne oči, bi razmislil o tem, povedati ali ne.
Ker ljudje so zlobni, so spletkarski, eni si domišljajo, si narobe razlagajo in komaj čakajo, da lahko raztrobijo naprej informacijo (tud, če ni resnična, samo da se sliši dramatično). Drama postane pomembnejša od resnice. Nekaj takih je tudi, ki govorijo resnico. Ne morem vnašati nemira v odnos dveh, ki sta mi pri srcu, samo zato, ker se nekaj šušlja. Ker njima pa je gotovo pomembnejša resnica, kot nepotrebna drama.
Jaz bi povedala, če bi to videla sama ali če bi to izvedela od nekoga, za katerega vem, da ne plane na vsak trač kot sestradan pes na kost.
Isto pričakujem od svojih prijateljic in prijateljev, ali pa so to samo v narekovaju. Mene je mož varal in je bilo po ločitvi prav zanimivo opazovati, kdo mi ne zmore več pogledati v oči. Njegov najboljši prijatelj se zvija kot črv, če se kje srečamo, mu je neugodno še pa še. Toliko o “svojih poslih”, očitno nekatere stvari le niso tako enostavno prebavljive.
Se pravi tvoji prijatelji se ne smejo vpletati, če bi tvojo ženo videli z nekom? In kako bi ti gledal nanje, če bi ti zamolčali tako pomemben podatek, medtem ko bi ti na dolgo in široko razlagali nevem, o finalu nogometnega svetovnega prvenstva, kot da se nič ne dogaja? Kot da je vse kul?
In ti bi hvalil svojo ženo, kako je dobra, kako te ima rada, oni bi pa po tvojem morali biti tiho in nič reči?
Jaz tega ne bi zmogla. Gledati nekomu v oči in mu reči, ja, tvoja žena je res fajn, zraven pa škripati z zobmi.
In ali si ti sposoben biti tiho, če veš za tako pomembno zadevo?
Se pravi tvoji prijatelji se ne smejo vpletati, če bi tvojo ženo videli z nekom? In kako bi ti gledal nanje, če bi ti zamolčali tako pomemben podatek, medtem ko bi ti na dolgo in široko razlagali nevem, o finalu nogometnega svetovnega prvenstva, kot da se nič ne dogaja? Kot da je vse kul?
In ti bi hvalil svojo ženo, kako je dobra, kako te ima rada, oni bi pa po tvojem morali biti tiho in nič reči?
Jaz tega ne bi zmogla. Gledati nekomu v oči in mu reči, ja, tvoja žena je res fajn, zraven pa škripati z zobmi.
In ali si ti sposoben biti tiho, če veš za tako pomembno zadevo?[/quote]
Se strinjam s tabo. Čist. Bom obrnil situacijo; nekaj teh mojih prijateljev – ja so me povabili na pomladno splavitev bark. Ok, bomo kej naredili, pregledal, kej spil pa zrihtal predno pridejo družine za nami…
… amapak so splavili tut par hostez pa kurbic… so bile lušne ni kaj… tak, da sem spokal kmalu, še pred jutrom.
Ne, tožaril nisem, sem pa veliko kasneje doživel precej “groženj” – ki sem jih moral zelo grobo ustaviti – tožaril ne bom!
Glej, moja ideja je !da niti prijatelj ne bom!, če VEM(!!!) ne govorice, da si dva res mečeta drug po drugem.. niti en niti drug ni vreden mojih vrednot…
Podobno v poslu, sosed, mizar, na črno dela… men se je smejal, ker sm davke plačeval… no danes nisva več glih na “relaciji”… ni to moja vrednota; ko je rabil denar za nekaj pa sem mu tudi odklonil! Princip isti, različne nijanse.
Prijatele si IZBIRAM SAM!!! In za njih je treba skrbet ne pa tožarit !
Jaz bi to takole naredila:
če bi bila sigurna, da se nekaj čudnega dogaja, torej videla na lastne oči ali slišala od zaupanja vredne osebe, bi šla do tega moža. Povedala bi mu kaj vem in da naj doma sam pojasni ženi ali pa ji bom jaz. Čisto enostavno: če njegova žena meni zadeve ne omeni v naslednjih 14 dneh, bom sklepala, da ji ni povedal in ji bom sama. Fer je fer. Prav je, da ve. Še bolj prav pa je, da zve od moža.
PS: V vašem primeru ne bi naredila nič, ker kot pravite, ga vi niste videli. Vaša rijateljica, ki ga je videla z drugo, pa naj vam najprej malo več pove o okoliščinah, kdo je bila ta druga in kako je vse skupaj izgledalo. Ker govori se marsikaj…
Tako sem jaz za enega prijatelja slišala, da je bil nekje z eno mlado – v lokalu, po kofetih, itd.; pa se je kasneje izkazalo, da je bila to njegova dosti mlajša polsestra. Mlada, prijetna na pogled, ljudje je pa pač niso poznali, ker je odraščala v drugem kraju.
Nisi zapopadla. Ona, njo sem poznal 20 let. ( skupna druzba iz faxa).. njega 4 leta… torej, naj povem? Ne nisem.[/quote]
Bolj pomembno je, kolk si koga spoštoval. Verjetno nobenega prav zelo. 🙂
Nisi zapopadla. Ona, njo sem poznal 20 let. ( skupna druzba iz faxa).. njega 4 leta… torej, naj povem? Ne nisem.[/quote]
Bolj pomembno je, kolk si koga spoštoval. Verjetno nobenega prav zelo. :)[/quote]
@Marko
Vidiš, to je pa tema, ki presega tole…. V iztočnico.. pred “poroko (njuno)” sta bila kot posameznika veliko bolj tolerantna in prijetna – imela res pozitiven vpliv na okolico. Po poroki, nekako 2leti kasnej, pa sta se spremenila za 180stopinj…. nikol nismo o tem debatiral in verjetno nikoli ne bomo – bi bila pa dobra tema za nas tukaj… Aja, nekako pa nista bila in tudi danes nista žleht – samo tiste norosti in spremembe zaradi partnerstva…. konc s to temo.
@nmv, avtorica,
kako sedaj tvoje mnenje? Kaj si / boš?…
če si pripravljena kot zrela oseba prevzeti odgovornost za vse kar lahko sledi zaradi tega, ker si pač morala povedati, potem kar. A ne se pozneje izmotavati v stilu: saj nisem vedela, da bo tako odreagiral(a)… in da se bo to in to zgodilo zaradi tega, jaz sem samo povedala resnico…
Življenje je pestro, a se pogosto stvari s časom “vnesejo”, tako, da ni nujno, da ti bo prijateljica čez čas res hvaležna.
Poznam primer, ko je ena pripravnica zapeljala možakarja tam 35let, flirt pač, pa ste se z ženo ločila, ker ji je prava prijateljica “pomagala odpreti oči”. Že dolgo ji je zelo žal za ta korak in zato, da bivšega več ni hotela niti videti, saj je hči od 8.leta odraščala brez očeta in ni čudno da ima zdaj tri otroke s tremi moškimi… so ji očeta iztrgali iz življenja, pa ga je oboževala. Njen odnos do moških niha med potrebo in sovraženjem, ki ji je bilo privzgojeno. Gospa pa je iskala in iskala, si je tudi priložnostno kaj privoščila, a nobeden ni ostal pri njej več kot par dni. Najboljše kolegice že dolgo več nima.
ti pa si ful zanimivo življenje razlagaš. Nisem še videla, da bi se pripravnice po moških metale, kvečjemu je obratno. Moški kar tekmujejo kdo bo položil vsako novo kuro v kokošnjaku. Če se oče loči je eše vedno oče.Najbrž pa imaš osebne razloge za to, da take razlagaš. Le kaj bi počele varalice, če ne bi imele tihega sodelovanja večine