ali obstaja?
pozdravljeni
težave s hormoni. po zdravniških izvidih nastopila menopavza, vendar absolutno nekoliko prezgodaj.
zanima me, ali obstaja kakšno naravno zdravilo za premagovanje ali lajšanje hormonskih motenj. slišala sem za sojo, obstajajo tudi sojine tablete, pa ne poznam imena. ali so komu poznane? so nekakšni ”naravni hormoni”
uživanje hormonskih tablet mi nekako…ne gre…
hvala za odgovor
lp
Poskusi čaj iz hmeljevih storžkov, saj sebujejo rastlinski estrogen. Tudi pomirja, zlasti pred spanjem. Vsak večer ga pripravi po navodilih in ga pustiš toliko časa, da ni več vroč. Zasladi ga z žličko medu in žličko limone. Popij počasi, po požirkih.
Kupiš ga lahko v Sanolaborju ali v zeliščni lekarni (podhod Maxi ali City park).
Tudi šentjanževe so za ta namen. Deprim, v lekarnah. Ampak, prosim, z vso dolžno previdnostjo pri šentjanževki. Ne, ne, sama po sebi je super zdravilo; treba je pa upoštevati, s čim se ne sme kombinirat – vse piše na priloženem listku.
Drugo vprašanje pa je, ali gre samo za moteče pojave v meni – za to so zelišča; ali gre za zdravstvene težave – za to je pa nadomestno hormonsko zdravljenje. V vsakem primeru bi jaz najprej vprašala ginekologa, potem se pa odločila.