Ali naj ostanem z njim?
Jaz imam isto takega (isto 25 let star) deloholika… Pa tudi sama sem bila včasih bolj taka, ampak nekako naravno prevzamem vlogo, ki manjka. Tako si nisva nikoli toliko podobna, da bi si škodila. Če bi oba toliko delala, potem ne bi živela, oziroma definitivno ne bi planirala družine. Meni se zdi, da bo on dober oče, ker mu bom jaz težila, če si ne bo vzel časa. Nima veze kaj lahko kupi, če samo kupuješ, namesto, da daš otroku čas – to mu škodje. Pa če se na trepalnice postaviš…
Pa tudi če se kuja, mi je skorajda vseeno, ker se ima na koncu dobro. Pa se tudi sam zaveda, samo za takšne stvari je len.
To, da oba ful delata, gre, če si znata vzet tudi frej in skupaj delata. Drugače živita zelo en mimo drugega. Sta skupaj, ampak nista zares.
Glede ljubezni je pa tako… jaz sem se vanj zaljubila v slabem mesecu, že takoj je bil pa tisti “spark”. Dvomim, da se lahko naknadno zaljubiš (če se dovolj družiš). Če sta skupaj dlje časa, potem pa ni vprašanja, se ne bo zgodilo.
Torej… seveda, je odvisno od tebe. Ampak imeti nekoga, ki sta si podobna, ampak vseeno ne preveč, je zelo dobro. Drug drugega izboljšujeta in omogočata boljše skupno življenje. Partner mora biti cona udobja, pa hkrati te mora riniti iz nje.
Ps. če oba delata 10h/dan, potem noben ne bo dober starš. Vsega pač ne moremo naenkrat, si je treba priznat.
recimo da zgodba ni izmišljena; jaz sem dobil občutek, da bolj ko ne iščeš koristi pri njemu… se pravi, ti imaš ambicije biti bogata ( kar ni nujno, biti svobodna, kot pišeš), on ima ambicije biti bogat, zato skupaj verjetno bi dosegla lestvico 100 najbogatejših…. na kratko; kariera in želja po bogastvu so ti malo skisale možgane, živiš v svojem svetu in te žene naprej le kariera in denar.
Draga moja-cestitke in ne zapravljal casa z negativizmom. Da najdes nekoga , ki ima podobne interese in zivljenjski stil kot ti je odlicen starting point, da ne recem zadetek na loteriji. Imeti nekoga razumno rad je ena boljsih stvari in verjemi, da je zaljubljenost precenjena zadeva, se sploh, ker ima dokaj kratek best before. Vso sreco!
Lepo da ceniš stvari ki jih obvladaš lepo da si dobro stimulirana za tvoje dosežke prav da se vzpenjaš po stopnicah navzgor toda zavedati se moraš da vsaka stopnica se nekje začne konca stopnic pa ni vzpenjaj se do tan ko se počutiš varno gdaj pa gdaj bo potrebno stopit niže nazaj mogoč celo na prvo stopnico življenje je lepo če ga živiš ne pa da ga samo preživiš ni vse denar ni vse premoženje bogat si lahko le v srcu
Ob tem postu sem se spomnila črnogorskega vica, ko Črnogorec leži pod drevesom in ga deloven Slovenec nagovarja, naj kaj dela, da bo imel večji avto in hišo in barko…. I šta onda? Potem ne boš rabil delati in boš lahko sedel pod drevesom. I šta sad radim.???
Denar pomeni svobodo ??? Haha za >10 ur dela in nobenega dopusta in pijačo za 100 EUR. To je svoboda? In kupovanje neumnih stvari?. Sem rajši Črnogorc. Izmišljotine, take zgodbice…. 25 letni, lep, pameten, bogat, nežen direktor? in enaka direktorica. Glih za skup. Hahaha.
Nad stavkom: “Ne gre za denar, ampak občutek svodobe. Da lahko počneš karkoli želiš, ko hočeš”… Se moraš draga deklica zamisliti…imaš denarja kolikor hočeš in…misliš da če ga boš imela več, boš svobodna…a sedaj si svobodna…se sploh zavedaš kaj je dejansko svoboda…verjetno zaradi nečesa bežiš v delo in ne na počitnice, ki bi si jih lahko privoščila…enako ranjeno dušo ima tvoj partner…oba v denarju, delu vidita izhod iz nečesa, glede na vajino starost, verjetno še ne vesta pred čim in zakaj bežita v delo.
Želim vama, da najdeta svobodo po kateri hrepenite, ampak…na žalost je ne bosta našla v tem kar vama je sedaj prioriteta.
Zlagana zgodba spet. Je že bila enkrat objavljena. Stara 25, kao pol življenja dala faksu in službi, in da ni imela veliko tipov. V drugem odstavku pa da jih je imela kar nekaj. Srednjo šolo končaš pri 19, potem 3 leta študiraš in si 22. Če greš še magisterij, pa da si priden, 24. Torej se je v enem letu skurbala ali kaj? Kdaj je potem imela čas dobit visoko pozicijo v podjetju? Nikjer ne dobiš v par mesecih kar uno “na bod šef!”, sploh nekomu ki nima izkušenj. Provokacija razvajene punčare, ki ima občutek, da je za ovinkom nekdo boljši. Taki so vedno nesrečni.
Sicer pa, kje pa piše, da bo on gospod direktor, lepotec, sanjski moški in ah in oh dober ljubimec, hotel imeti tako frčefelo ko ti?
Če ima za vogalom drugo z boljšimi joškami in ritjo, pa še manj egocentrična je?
A misliš da bo pri “teh letih” hotel ostat s tabo?
Pozabi.
V resnici jih ima verjetno 50 in namerava uživat dokler ne umre.
Ne pa da bo si otroka na breme potegnil.
Sigurno imaš 5 let časa za “zabavo”, kjer načeloma lahko delaš kar hočeš. Tam med 34 in 36 pa imaš otroka…. in tako naprej. Nekje 50% parov se tako loči……. Idealni partner, ja je mogoč. Kot pa kaže je trenutni najboljši dosedaj, dokler ne pride kakšen boljši. Takrat, bo pa takrat……. Uspešno naprej…..