Ali naj grem naprej?
Pozdravljeni,
situacija je takšna: jaz 27, moški 37, ločen, z dvema predšolskimi otrokoma. Z obeh strani je močna kemija. Oba iščeva resno zvezo.
Ali bi na mojem mestu šli naprej s to vezo ali je boljše vse skupaj pustiti…
Skrbi me, ali bom zadosti dobra za njegova otroka, kako bi me sprejela,…on je zelo previden pri iskanju nove punce prav zaradi otrok, jaz pa nekih izkušenj z otroki nimam. Saj mislim, da bi nam čez nekaj časa slo vredu, začetek bi bil malo zadržan na vsaki strani.
Pozdravljena,
podala si tako malo informacij, da je nemogoče kar koli reči. Po mojem mnenju ti lahko svetujemo ravno toliko, kot če bi šla h kaki “šlogarici”. 🙂
Na splošno – to, čemur pravimo “kemija”, je pogosto le hormonski koktajl, ki nas “zadene”, da ne moremo trezno razmišljati (kar je sicer prijetno – kot večina drog, hm – pa tudi tvegano). Včasih pa kot “kemijo” prepoznamo tudi nekaj, s čimer potem podoživljamo travme iz otroštva (tako se npr. hčerke nasilnikov, alkoholikov pogosto “zaljubijo” v prav take vrste moške, napadalce, ne da bi se sploh zavedale, da iščejo v odraslosti situacijo, s katero bi znova preigravale otroške travme in jim končno doigrale srečen konec – kar se seveda ne more in se tudi ne zgodi). Ampak kot rečeno, si napisala daleč premalo, da bi lahko razbrala kaj konkretnega. Tole je le moj komentar k tvoji skopi pripombi o “kemiji”.
Obstaja pa vendarle en dober pokazatelj: njegov odnos z bivšo, torej z materjo njegovih otrok. Če je ta odnos dober ali vsaj “civiliziran”, če on ne zvrača vse krivde nanjo in ti ne opisuje, kako grozna partnerica (in mati) je (bila), je to dober znak!
V nasprotnem primeru pa – previdno. Najbolj žalostno je, ko slišim “nove” partnerke razlagati, kakšna pra*ica itd. je bila njegova bivša, kaj vse mu je zlega storila itd. Vse preveč rado se namreč zgodi, da tudi nova partnerica prej ali slej pristane na istem mestu in je tudi ona po njegovih besedah največja pra*ica itd., medtem ko tip samo ponovi svoj lastni začarani krog.
In še to: samo “kemija” v nobenem primeru ne bo zadostovala za resno, varno in zadovoljujočo zvezo. Že zaradi otrok bo to hitro vidno – hitro boš “testirana”, ali ga sprejemaš tudi kot očeta, ali lahko zares sprejmeš njegova otroka in vsa odrekanja (zate), ki jih to prinaša s seboj.
Najbrž zvenim črnogledo, ampak če bi bila ti prepričana, kako bo vse čudovito, najbrž sploh ne bi pisala na ta forum? 🙂 Zato te skušam opozoriti na nekatere pasti, ki jih odnosi na sploh, še posebej pa tovrstni, prinašajo.
Srečno!
Spoštovana aktivna-med.over,
»močna kemija« je izraz, ki navadno označuje začetno fazo zveze. Vidva pa oba iščeta resno zvezo, pišete; najbrž to med drugim pomeni, da naj bi trajala, tudi ko bo »kemična« faza končana in se bo nova kemija vzpostavljala na drugačnem globljem povezovanju.
Kaj pa izraz »resna zveza« še pomeni, ste tudi že nakazali. Partner ima iz prejšnje zveze dva majhna otroka. Razumljivo in pametno, da je previden, da ne želi biti nepremišljen.
Kaj pa vi? Kaj pa od resne zveze pričakujete vi? Tega pogrešam v vašem pismu. Preberem lahko le skrb, ali boste zadosti dobri za njegova otroka. Kaj to pravzaprav pomeni; ali sta se o tem že pogovarjala? Ali imate še kake druge predstave o tem, kaj od resne zveze pričakujete in si želite, sanjate in hrepenite? Kajti če sami ne želite imeti otrok in želite biti samo dovolj dobra krušna mama, je stvar vsaj na prvi pogled precej preprosta. Če pa si želite svojega otroka, je neznank v vaši prihodnosti s tem moškim precej več.
In naposled – kar bi moralo biti na prvem mestu – kje sta brez (njegovih in morebitnih vajinih) otrok vidva? Če vas ni strah počakati, da začetna (hormonska) privlačnost mine, dajte sebi in tej zvezi čas. Skupaj nista prišla po naključju, ampak ker se imata od te zveze nekaj naučiti. Če se vam ne mudi, lahko mirno počakate in vidite, kako vama bo šlo. Če pa se vam mudi … se obrnite vase, si prisluhnite, kaj vas v resnici muči, od kod pomisleki. Mogoče bi koristil tudi kak poglobljen (morda tudi strokoven) pogovor z nekom, ki mu/ji zaupate, da bodo vaši strahovi in dvomi prišli na svetlo in se lahko z njimi konstruktivno soočite, namesto da jih premlevate v sebi.
Vse dobro in lep pozdrav,