Najdi forum

ali mi res ne sme biti hudo?!

pa kakšne vi mate

Tokrat menim, da je potreben moj odziv, saj je v primeru »Košava« besedilo naslovljeno name.
Poskušal bom biti čim bolj kratek, jedrnat, v upanju, da se kdo ne vznemiri nad mojimi besedami.

»1. Kako lahko ohranjaš svojo aroganco in notranji mir ob vseh teh zapisih, ki letijo nate?«
Odgovor je d.

»2. Ali lahko poveš, kakšen je naslov teme, ki je odprta?«

Odgovor je d.

Strinjam se z vami, da smo na nek način pozabili na go. ki je odprla to stran, in ni fer do nje, da je temu tako. Glede na takšne in drugačne komplimente, ki jih dobivam res ne vem, če bi odgovarjal, saj s tem ne vidim, da bi komer koli na tej strani resnično pomagali. Se strinjam z vami, z modrim pogledom na vse dogajanje, ki ga imate. To občudujem in cenim pri vas.
V zapisu sem videl zapis o ukvarjanju z resnično bolečino.
Žal ljudje okušamo večje ali manjše bolečine, prepričan pa sem, da imamo pravico čutiti tudi to bolečino, prav tako imamo pravico prerasti to bolečino, kar pa večkrat ni enostavno.
Bolečino, ki jo nosite v sebi vi ali jaz ali kdo drug, je pri vsakem enkratna in samo takšna, ki jo vsak zazna. Eden za drugega ne moremo tega vedeti,lahko si le mislimo. To je moje spoznanje.
Bolečino večkrat spremlja tudi razočaranje ali obratno.
Kaj menite ga. (Košava), kako si lahko pomagamo ljudje med seboj v bolečinah, razočaranjih, včasih občutku obupa, jeze, besa, …
Vaše misli namreč name delujejo kot misli modrega, izkušenega , ne le intelektualnega človeka, zato bi mi bil vaš odgovor dragocen. Pomagajmo si.
Notranji mir vam želim z vsem spoštovanjem.
D.P.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

Odgovor na vprašanje 2 je a. Gospa, ki je odprla temo, se sprašuje ali ji res ne sme biti hudo, ker žaluje za otrokom, za katerega sploh ni vedela, da si ga tako želi.

Ljudje si v bolečinah lahko pomagamo tako, da se poslušamo in dojamemo o čem sogovornik govori.

Hm, pri drugem vprašanju sem imel pomisleke, kako odgovoriti, ker sem tudi sam menil, da bi lahko bil odgovor a, toda odločil sem se drugače.
Drugo vprašanje sem razumel, kot vprašanje po NASLOVU TEME, ki je odprta in ne vprašanje po VSEBINI teme, ki jo je odprla gospa, torej, žal nisem razumel vprašanja, kaj se sprašuje gospa, ki je odprla temo, ampak, da vas zanima zgolj naslov.
Sedaj vem, kako je bilo mišljeno. Hvala za drugi odgovor.

Naslednji stavek, ki ste ga prispevali o pomoči ljudi med seboj vidim, kot fenomenalen, saj ga doživljam v polnosti ljubezni, predanosti, zavzetosti.
V moji praksi to večina drži. (Poslušanje, empatija, dojemanje…)
Verjetno pa zato, ker smo ljudje različni, se ljudje različno odzovejo na poslušanje, posebej takrat, ko ne radi govore o sebi, ko prelagajo odgovornosti za svoje doživljanje na druge, …)

Ga. Košava, lepo je, da obstajate.

Lep pozdrav.
D.P.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

New Report

Close