Ali mi lahko osebni zdravnik napiše potrdilo za zavod,zaradi duševnih problemov?
Lep pozdrav
Sem brez službe že 4 leta,vmes sem delala 3 mesece na usposabljanju in komaj sem zdržala.Najbolj mi je nagajala psiha,živčnost,nemirnost,ko sem prišla domov sem samo dol padla.Jemljem tudi Cipralex,že kake 3 leta vendar sem še vedno živčna,nemirna,tesnobna,strah me je vsega…Mislim,da bi rabila še kakšne tablete za pomirjanje.Zanima pa me,ali mi lahko osebni zdravnik napiše potrdilo,da trenutno nisem zmožna za delo?Ali bi morala k psihiatru?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem
Pozdravljeni,
osebni zdravnik vam lahko predpiše bolniški stalež do enega meseca zaradi duševnih težav. Pa vendar, če so težavi že dlje časa, vam absolutno pripada vodenje pri psihiatru in glede na čakalne dobe, vam svetujem, da prosite osebnega zdravnika za napotnico in se naročite pri psihiatru ki vas bo spremljal in ocenil tudi potrebo po bolniškem staležu.
Če je stanje nujno, se oglasite lahko tudi brez napotnice na Polikliniko Njegoševa vsak delovnik do 15 ure, ali pa v vse urgentne ambulante psihiatričnih bolnišnic.
Lep pozdrav,
Zdravo!
Dokler je oseba nezmožna za delo, ni vodena v evidenci iskalcev zaposlitve. Za to mora oseba imeti ustrezno dokazilo (klinični psiholog, psihiater, osebni zdravnik) – odvisno od tega kje se človek zdravi in ali že ima postavljeno diagnozo. Oseba je izpisana iz evidenc iskalcev zaposlitev dokler se zdravi. Ko je oseba ozdravila oz. prejela ustrezna zdravila, ki osebi omogočajo normalno delovanje na dolgi rok, potem se šele takrat osebo vpiše ponovno v evidence iskalcev zaposlitve.
Srečno.