Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina ALI LAHKO

ALI LAHKO

hay en prav lep pozdrav stara sem 16, in imam strije na nje sem se že navadla, sedaj pa sem se odločila da moram shujšat najmanj
15kg, imam pa eno vprašanje kako naj hujšam, da bo najbolje za moje telo, polek tega pa se bojim da mi bo polj koža bvisela, pa da se boido strije še bolj vidkle!!

lepo prosimm svetujte mi
hvala

Spoštovani!

Strije se ne bodo nič bolj videle, kot se že sedaj, ker le te nastajajo zaradi pokanja elastike v koži, kar se praviloma dogaja med raztezanjem kože (nosečnost, pridobivanje teže).

Koža ti po hujšanju ne bo visela, če ne boš hujšala hitreje kot 5 kg/mesec in boš seveda skrbela za primerno gianje, zlasti pa za vaje tistih delov telesa, kjer imaš sedaj naj več odvečne maščobe.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Hčerka je osnovnošolka-6. razred. Večkrat toži, da jo boli glava.
Napadi navdno prihajajo v intervalih – bolečine se pojavljajo več dni zaporedoma, potem pa dalj časa ne. Tako pove, da jo začne boleti glava med poukom, pa jo neha, pa popoldne spet, pa mine… Včasih vzame panadol, včasih pa se samo uleže.
V šoli je zelo prizadevna, ukvarja se s športom, vendar me kljub temu motijo ti glavoboli in tudi njega vprašanja, zakaj jo boli glava tako pogosto. Pri okulistu je bila, a ima dioptrijo samo
+0,5 in ji tako nošenja očal ne priporoča oz. samo pri delu za
šolo. Naj povem še to, da do glavoboli v naši družini zelo prisotni, saj tako mene kot 18-letnega sina ter mojo mamo mučijo dokaj pogosti glavoboli.
Za vaše mnenje se zahvaljujem in vas lepo pozdravljam!

maja

Spoštovani!

Mislim, da bi se morali o problemu pogovoriti z zdravnikom na šest oči, ker je odgovor v tej obliki preveliko šekuliranje. Zelo verejtno gre namreč za neke vrste psihične motnje zaradi preobremenjenosti, storitvene naravnanosti, stresov, ne preveč zadovoljujočih uspehov (glede na lastne ali druge cilje) in za prenašanje vzorcev reševanja problmeov v družini…

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close