ali katera ve
Obvezno pojdi po nasvet z odpovedjo k odvetniku, preden karkoli podpisuješ!
Nekateri 1. obisk oz. nasvet ne zaračunajo.
Kolikor vem, ti da lahko odpoved le v primeru, če je uradno ukinjeno delovno mesto.
S to še nepodpisano odpovedjo bi se bilo dobro oglasiti k tvoji svetovalki na zavodu za zaposlovanje.
Obvezno pa pojdi s tem na CSD, kjer dobiš izredno denarno socialno pomoč, če ostaneš brez službe.Vloži tudi za občinsko denarno pomoč istočasno. To sta 2 obrazca. Če pa zares ostaneš brez službe, pa vloži za redno denarno pomoč.
Preden nisi vse to dognala, NE podpisuj ničesar.
Kot je meni znano, odpoved brez da ga podpišeš ne dobiš v roke – to je dejstvo.
Odpoved mora biti izročena osebno in ne po pošti, pa še nekaj – če greš po zaključitvi porodniške takoj v bolniško, ti ne morejo izročiti odpovedi, ker je enostavno osebi v bolniškem staležžu ne smejo.
vzemi v roke zakon o delovnih razmerjih in kolektivno pogodbo, pa pe kakšen inteeren akt od podjetja. dobro preberi si vse, sploh del o svojih pravicah.
Za pomoč se lahko obrneš tudi na sindikat 8če si članica) če kaj drugega, nasvet ti vedo dati.
mene so tudi pred leti po 24 letih poštenega dela kar na lepem odpustili, bilo je hudo, da danes ni ga denarja da bi šla k njim delat nazaj. da ne bo pomote, podjetje ki me je dalo na čevelj, je eno najuspešnejših podjetij v SLO in v času ko sem jaz dobila odpove, so zaposlovali. kontradiktorno z nekaterimi zakoni.
Svetujem Vam, da dobro preberete naveden zakone in ne dajte se.
SREČNO!