Najdi forum

Ali je to spolno nasilje?

Imam vprasanje.
Pri destih letih sva se na bratovo zeljo kopala skupaj v banji v kopalnici. Brat mi je tlačil svojo nogo v mednozje in se smejal. Meni je bilo zelo neprijetno. Ko sem to povedala mami mi je rekla, da to pa res ni nic takega. Brat me je otipaval se nekajkrat. Vedno mi je govoril, da me bo ta in ta “pofukal”, ker sem kurba in podobne stvari. Pocutila sem se kot najbolj umazana, nemarna… Bilo me je sram same sebe.
Nekajkrat se je spravil name in uriniral po meni in to je bilo tako smesno.
Brat je dve leti starejsi od mene.
Danes ga ne prensam, on pa se obnasa, kot da je najboljsi brat pod soncem, jaz pa neko arogantno bitje.

Ko so mi zacele rasti prsi me je oce nekajkrat prejel za prsi, mami pa je preverila, ce potrebujem nedercek, da ne bom imela povesenih prsi in to je bilo ponovno tko smesno. Meni se je to zdelo nesprejemljivo, ampak so mi rekli, da sem zategnjena in podobno. Pa sem res mislila, da sem zategnjena.

Danes mama govori, da bi v primeru, da bi me kdo spolno zlorabljal, kar ubila to osebo. Pa me zanima ravno to z mojim bratom, ocetom in mamo. Ali ni to spolna zloraba, ali spet pretiravam, kot je rekla moja mama, ko sem ji povedala, da imam bulimijo. No saj to pa ni nic takega, ce bruham vsak dan. Problem je da sem imela pri 12 letih 75 kil in mi ni nasal hlac, to je pa problem.

S fantom sva imela probleme v spolnosti. Sram in boleci odnosi.

Pojma nimam. Ali res pretiravam, ker jaz sem popolnoma izgubljena. Ali kot pravi moja mama spet pretiravam, ker ona je naredila vse kar je bilo potrebno. Oce pa ne pravi nic, kot vedno, samo ni mu jasno zakaj skoraj ne govorim z njim.

Živjo!

Moje mnenje je tako: vse, kar ti ni všeč, sploh pa kadar gre za tvoje telo, je zloraba. In zlorabili so te vsi trije: brat, oče in mama.

Svetujem ti, da pokličeš na Združenje proti spolnemu zlorabljanju. Tam ti bodo najbolj svetovali.

Želim ti veliko streče pri reševanju tvojih težav v preteklosti. Iz svojih izkušenj ti povem, da se splača potruditi, prejokati in prebedeti veliko noči, ker bo na koncu veliko bolje.

Meni so na Združenju ogromno pomagali. Opogumi se in jih pokliči. Prepričana sem, da ti bodo pomagali.

Živjo, Nataša!

Če ti te dogodke, ki jih opisuješ, občutiš kot nasilje nad tabo, potem to je nasilje. Če te ima nekdo rad, potem ti ne dela stvari, ki jih ne maraš. Ti pa moraš biti tako ozaveščena, da vsakemu takoj tudi poveš, kadar začutiš kakšno dejanje kot neprijetno.

Mami, bratu in očetu moraš na kolikor se da miren način povedati, kako si to občutila in da še zdaj nosiš v sebi to dediščino, ki te čustveno obremenjuje. Lahko da te bodo zavrnili, boš morala večkrat povedati. Težko pa bodo verjeli zaradi tega, ker ti takrat niso mislili storiti nič hudega, njim taki dogodki verjetno ne bi šli do živega. Niso pa vedeli, kako se ti počutiš – ker si nisi upala povedati.
Povej jim tako, da te bodo lahko slišali – predstavi jim predvsem svoje občutke, svoj sram, bolečino,….Ne obtožuj jih – verjetno so to storili iz same nevednosti.

Poišči pomoč v društvih, pogovori se z drugimi, ki so bili v mladosti podobno prizadeti kot ti!

Lp

Živjo!

Tudi mene so spolno zlorabili, a ne doma. Kasneje sem imela probleme s fantom v smislu otipavanja, sramu, spolnosti, …
V glavnem fantu sem povedala kaj se mi je dogajalo in kako sem se počutila. Pomagal mi je iti skozi in me ni v nič silil. Svetujem ti, da se obrneš na fanta in morda po potrebi še kakšna druga pomoč. Meni je pomagalo kasneje, da sem se še lažje sprostila in prebolela-pogovor z socialno delavko.
Želim ti, da bi ti uspelo.
Držim pesti zate!

Balka

Draga Balka,

fant, ki je bil moj edini zavetnik v mojem zivljenju je pred kratkim umrl… In ena izmed mnogih posledic zalovanje je tudi izbruh vseh nepredelanih stvari iz preteklosti. Sem polna dvomov, jeze in praznine.

Hvala ti za nasvet in vesela sem zate, da ti je uspelo.

Natasa

Mislim, da so vsi trije – oče, brat in mama ignorantski in nimajo nobenega smisla za vživljanje v občutke drugih, oče in brat pa sta poleg tega tudi pokvarjena. Želim ti veliko sreče in upam, da boš našla pravo pomoč.

New Report

Close