Ali je to res?
Da hrana otroka zelo vpliva na njegovo zdravje (astme, bronhitisi), namreč nisem vedela da je banana zelo zelo škodljiva za bronhitis, pa meso in kaj vem kaj še vse povzroča vse te težave, pa kljub temu da otrok ni noben alergik???? ail pa sem jaz čisto za luno, pa da je kravje mleko glavni povzročitelj astmatičnih in bronhialnih napadov, to me je svakinja zelo podučila, pa sem rekla da še z vami malo o tem poklepetam? kaj ve menite?
Banana zelo strupen sadez, hmm, po moje malce hude besede. Meni je vsec teza, da se prehranjujemo s sadezi in zelenjavo, ki uspevajo v nasem podnebju in se to v casu sezone. Vecinoma se jih tedaj dubi tudi najceneje in so najbolj okusni. Poskusala sem se tudi drzati pravila pestrosti: Vsega po malem. Ko se znajdes v “alergijskih vodah” pa se ta pravila malce spremenijo. Kar je koristno za vecino je lahko tudi hud strup za posameznika.
Zadnjic sem se kot kup nesrece vrtela po Kalcku, ko sem zelela kupit nekaj na hitro za v usta. Vse je bilo bio in uh in oh zdravo, pa bi vseeno povzrocilo negativno reakcijo pri mojem dojenem malcku:(
LP Barb
Banane naj bi bile škodljive zaradi pesticidov, ki jih uporabljajo na njih. Hrana na katero je malček občutljiv ali pa celo alergičen pa baje lahko pri malo starejših dojenčkih povzroči težave z dihanjem (astma, bronhitis), pri še starejših pa solzne, srbeče, rdeče oči (brez kožnih sprememb) – baje, tako so mi povedali.
Dekleta, to je res malo preveč preprosto povedano. Banane so seveda škropljene, saj katero sadje pa danes ni, pa še dodatno v hladilnicah. Zato pa ima krasno debelo lupino, ki je neužitna. Isto velja za citruse. Seveda lahko v mikrogramih natančno morda kdo ugotovi, da vsebuje tudi banana na površini mesa pesticide. Ampak, ali kdo meri količino strupov v zraku, ki ga dihamo, v vodi, ki jo pijemo (ne glede na to, katero uporabljamo), v hrani, ki jo skuhamo v posodi … in še lahko naštevam do nezavesti. Mislim, da higienično čisto pretiravate.
Kako lahko hrana “povzroči” astmo pa smo tukaj že tolikokrat napisali, da bi morda pogledali. Samo to, da direktno pač ne. Če pa je otrok gensko predisponiran (nagnjen), potem bo razvil alergije, sprva na hrano, ker je pač alergik, bo MORDA alergičen tudi na cvetni prah, MORDA bo imel navzkrižno alergijo na hrano v času cvetenja, MORDA pa bo imel tudi astmo.
Pa ne zato, ker je pojedel veliko banan ali jedel goveje meso, pač pa zato, ker je od mame in očeta dobil take gene in je nagnjen k alergijam.
lp Tanč
Ne verjamem tega čeprav bi morda pred kakim tednom verjela!!
Zakaj?
Moj sin je bil dojen 2 leti, ni pil kravjega mleka, ni jedel južnega sadja le domače, še sedaj ne mara banane bolj domače jabolko. Večina zaužite hrane je domače, zdrave. In nadaljevanje….
Že nekaj tednov ga pesti alergija na cvetni prah, zatečene očke, polni nosek, kašelj, vsak dan je bolj komplicirano!
Tako kot pravi tanč sem sedaj tudi sama že prepričana, zapisano je v genih. ja nekaj pa bi le dodala- sproži pa se s stresom otroka ali staršev. naš malček je letošnje leto sesut od vrtca, novih dogpodkov in kupa infektov. In tako se je priključila še alergija.
Iščem rešitve, čitam knjige se spogledujem z alternativo in upam da najdemo izhod.
Polona