ALI JE TO KONEC…….
POZDRAVLJENA!
S fantom sva že skupaj 8 let brez otrok in še neporočena, 3 leti že živiva skupaj.jaz sem stara 26 let on pa 34 . Jaz sem bolj žive narave on bolj zaprt vase, čeprav se trudi in poskuša biti bolj družaben.do zdaj je nekako laufalo zdaj pa opažam da se skoraj čisto vsaki dan skregava in to čisto brezveze za malenkosti ,ki jih še nekateri ne bi opazili….. postalo je nevzdržno. Ko sva v družbi me skoz opazuje kaj ,delam ,kaj govorim,,, počutim se nelagodno in neprijetno, zato se včasih odaljim od njega kjer sem čisto sproščena ! Ali je to normalno ? nekateri mi pravijo naj imava otroke, da pol bo pa bolje ,jaz pa dvomim v to , če imava že zdaj krizo, kaj šele bo pol. Naj povem ,da je najina zveza iskrena , brez prevar, to kar zdajle pišem vam on že vse ve. Rada ga imam res ga imam ne znam si predstavljat življenja brez njega ne znam pa si prestavljat življenja z njim tako kot je zdajle! Problem so tud njegovi starši ki imajo velik vpliv nad njim to me full razjezi, ker tudi moji so poskušali pa sem jim jasno dala vedeti ,da je to moja stvar itd… Pri njegovih letih bi pričakovala malo več resnosti in odraslosti vsaj kar se staršev tiče pa ni sluha o tem.Za nameček pa še živimo v isti hiši midva na podstrešju onadva spodaj.kar veliko besedo ima njegov oče ,ki vpliva na njega zelo.Včasih bi kar znorela in mu jaz povedla kakšno česar moj fant ne upa.Zdaj pa še to veliko sva se pogovarjala o otroku zdaj pa kar naenkrat noče imet več otroka, češ naj še počakava malo, da o poroki sploh ne govorim ,TABU zanj.No malo časa nazaj bi pa spet rad imel otroka …..Zdaj pa je men zavrelo in sem mu dala možnost naj se odloči : Otrok po poroki! En čas se je mulil zdaj pa je popustil, mene pa boli ,da ne čuti isto kot jaz jaz si želim biti z njim imeti otroke ni me strah se z njim postarati on pa premza….No, ne vem več ali je konec ali kaj? Ali se trudiva čist brez veze? Zanima me samo vašo mnenje!”
Jenna
Nakratko – se mi zdi, da mu sploh ni do kake resne zveze (poroka+otrok, ali samo otrok/ci), sicer se ne bi tako obnašal. Enostavno je navajen na to, kar imata že nekaj časa in se mu ne ljubi ničesar spreminjati. To pa je smrt za zvezo in menim, da res nima smisla nadaljevati. Lahko se pa (to pa priporočam) še enkrat resno pogovorita – postavi ga pred dejstva, ampak nikakor ne postavljaj ultimatov, kot si ga zgoraj (poroka, pa otrok in podobno). Vprašaj ga, kaj si on želi ta trenutek in kje se vidi čez 5, 10 let.
Fant je verjetno popolnoma nedozorela osebnost, ki ne ve, kaj hoče.
Želim ti veliko sreče,
Sreč
Opisujete, da ste prišla do točke v vajinem odnosu, ko ne veste več, kako naprej. Z njim ste preživela 3 leta, ga dodobra spoznala, mu zaupala sebe in gradila odnos z njim in ga vzljubila. Tudi on vam izkazuje ljubezen, vam govori, da vas ima rad, vi pa vedno bolj dvomite v vajino vezo, saj vedno manj čutite varnosti, ki naj bi vam jo nudil v vajinem odnosu. Poskusila ste že vse, pa še vedno ni šlo, zato ste se bila primorana odločiti namesto njega, da bi preverila ali vas ima še rad. Niso vam dovolj le besede, temveč od njega želite konkretna dejanja in korak naprej, saj je to edino, s čimer vam lahko nudi varnost inpripadnost, ki jo pogrešate.
Opisujete, da mu je težko čustveno oditi od doma, saj ga strah in občutek krivde drži doma, kjer se prilagaja svojim staršem. Zaradi tega izgublja svoje dostojanstvo in ga težko cenite in vidite, kot nekoga s katerim bi vzgajala svoje otroke. Seveda otroci niso rešitev. S tem bi le prenesli vajina nenagovorjena čutenja nanje in prestavila vajino trenutno situacijo za nakaj let, saj bi se pozornost iz vajinega odnosa preusmerila na otroke.
Predlagam, da se obrneta na ustrezno terapevtsko pomoč, ki jo nudimo spec. Zakonske in družinske terapije, s čimer se vama ponuja možnost izstopa iz trenutnega začaranega kroga. Sporočite mi, iz katere regije prihajate, da vas usmerim k vam najbližjemu terapevtu.
Tomaž Stanovnik
spec. Zakonske in družinske terapije
Bodite srečni, da še nimata otrok. Vsaka zveza, pri kateri že v začetku ne štima, je obsojena na težave. To govorim iz lastnih izkušenj in primerov, ki jih poznam. Naj združim samo komentarje žensk, ki jih poznam: “pa saj sem že pred poroko videla, da ni v redu. Zakaj sem kar rinila. Če ni bil pripravljen na poroko in otroke, ne vem, zakaj sem vztrajala. Danes bi mu dala nogo.” Moje mnenje: če bi vas imel rad, to dvoje (poroka, otroci) bi bilo samo po sebi umevno. Res ni dozorel, ali pa vas nima rad. Besede vse prenesejo. Lahko to celo trdi, vendar dejanja vam kažejo drugače.
Strinjam se s prevarano. Moski ponavadi dajejo zelo jasne znake. Tvoj ti zelo ocitno kaze, da si je krepko premislil in da na otroke in poroko s teboj ne racuna vec. Sama razmisljas popolnoma enako, saj si ne predstavljas zivljenja z njim, kot je zdaj. ko odnos enkrat skrene navzdol, ga je zelo tezko spremeniti, zato ne racunaj, da bi bil odnos lahko se tak kot je bil v srecnih casih, ce se oba ne bi zelo zelo potrudila, kar pa se mi iz tvojega pisanja sodec ne zdi verjetno (tudi odseliti bi se morala). Sta se od svojih zacetkov pac spremenila – in normalno da sta se, saj si ga spoznala pri osemnajstih in je povsem naravno, da si zdaj povsem drug clovek kot takrat, on pa tudi.
Zdaj sta oba zaradi let mnogo manj fleksibilna kot prej. Zato je najboljse, si oba poisceta partnerja, ki vama bolj ustrezata.