ali je to alergija na pholcodin?
Pozdravljeni.
Po 1 tednu hudega kašljanja in draženja v grlu, sem se odpravila k zdravniku. Zdravnica mi je dala tablete pholcodin. Ko sem šla v lekarno mi je farmacevtka dala falcodin sirup, ker teblet niso imeli! Ta dan sem začela jemat tale sirup. Ta dan še je bilo vse vredu, kašelj je ostajal enak. Nasledni dan še zjutraj vzamem sirup, popodne pa po obrazu začutim/vidim veliko (zelo) takšnih pikic oz. kot majhni mozoljčki. Ker so nastali skoraj po celem obrazu in to nenadoma sem najprej posumila na pholcodin. Takoj sem nehala z jemanjem sirupa. Zdaj me zanima, ali je to od sirupa ali od česa drugega (povezano z hudim kašljem, ki še vedno traja). In kaj naj storim, da tole čimprej odpravim (če gre brez zdravnikov). Za odgovor se Vam v naprej zahvaljujem. Lep pozdrav,
lahko je sirup, saj vsebuje še dodatke. poglj kaj vse je v sestavi, včasih je krivo barvilo ali kak konzervans.
vsekakor lahko v lekarni kupiš tudi Claritine tabl., ali Flonidan, v kolikor je alergija bo izzvenelo tudi brez, če si takoj ukinila pravi alergen, sam kašelj pa se zna tudi pomirit, ni pa nujno. odvisno zakaj se je pojavil.
kašelj pa sicer pomirja črna repa, v katero izdolbeš dve luknjici, v večjo obrneš navzgor, daš sladkor, postaviš na cedilo, ali pa tudi ne in nad kozarec ter pustiš da se cedi. tak sirup potem jemlješ po žličkah. seveda če to lahko uživaš.