Najdi forum

Ali je prihodnost pri takšnih problemih sploh mogoča?

Oo joj, premladi ste še. Res sreča, da se nimate otrok…in koliko je stara sestra, da vas toliko obremenjuje v vasi vezi.

Iz lastnih izkušenj bi ti svetoval, da glede na mladost čim prej zaključiš navedeno zvezo ker bolje ne bo nikoli, bo zgolj še slabše. Prav tako se ne morem strinjati, da sta za prepir vedno potrebna dva. So pač tudi primeri, ko ima nekdo nekaj proti nekomu, ker pač ima. Problem avtorja niso ne njeni starši in ne sestra, temveč ona. Zgolj ona je tista, ki bi morala takšnemu ravnanju narediti konec, vendar ga izhajajoč iz lastnih izkušenj glede na to, da slednjega do sedaj ni storila, nikoli ne bo. Ravno nasprotno navkljub morebitnemu pritrjevanju avtorju bo ob morebitnih večjih sporih v sebi vedno stopila v bran svoje družine, do katere se očitno počuti inferiorno ter z močno notranjo željo po ugajanju. Vajina zveza je v vsakem primeru obsojena na propad zato tu ni kaj reševati temveč zgolj racionalno zaključiti dokler v vse skupaj ne vstopijo še otroci.

Mislim, da ti nekako že slutiš, kaj ti je narest.
Mogoče bi ti v razmislek napisala tole, kar je sicer izredno simpl razumljivo, a realno potem žal težje izvedljivo ali pa sploh neizvedljivo.

Kjer v odnosu ni manipulatorjev in je primarni INTERES OBEH, graditi, rasti, učiti se, se spreminjati, potem ima odnos vedno možnost, da obstane, da je kvaliteten (iskrenost) in zadovoljujoč.

Dovolj je, da ENEMU ni to v primarnem interesu, ampak nekaj povsem drugega (iz različnih, tako priučenih, kot preračunljivih razlogov), vezo definitivno prej ali pa kasneje čaka propad.
Noben niti sto svetovnih top terapevtov ne bo pomagalo rešiti takšno vezo, še manj en sam partner/ica v njej.

Kje si tukaj ti, kje je tvoja punca, pomoje sam najbolje že kar nekaj časa veš.

Kar se pa ti lahko naučiš za naprej v življenju je pa ravno to, kar btw še nisi napisal;

Zakaj misliš, da te prav takšna oseba privlači?
Zakaj recimo ne ena bolj samozavestna, npr.iz družine, kjer so odnosi primerljivi z odnosi v tvoji primarni družini?

Namreč hec je, da nas ponavadi privlačijo ljudje s podobno strukturo odnosov, ker z njimi lahko gradimo svoje interakcije, osebnosti, rešujemo konflikte veliko bolj uspešno, kvalitetno, kot z nekom, kjer je dinamika enega (seveda v kompltu z drugim) pravzaprav vlek v patološki odnos.

Malo karikirano bi bilo to nekako takole; če si sam recimo na stopnji razvoja na mestu od 1-10, na stopnji 7, stremiš oz.ti je zdrav izziv razvijati partnerstvo naprej proti 10 in za to bo veliko bolj uspešno in zanimivo z nekom, ki je tudi tam nekje okrog 7.
Z osebami, ki ne dosegajo niti stopnje 5 npr.pa ti bo blazno dolgčas (če si zdrav in samozavesten).

Ljudje, ki izberejo veliko “nižje” partnerje od sebe ali:
a) niso tako zelo daleč stran od njih, kot mislijo da so (samoiluzija, lažna samozavest)
b) njihov interes ni primarno v rasti obeh kot timska partnerja, ampak želja po ”poučevanju”, nadvladi ali pa nadzoru (lahko je ta nadzor mentalni in ne fizični) ”nižjega” partnerja. (kar pa zopet nakazuje, da samozavest ni tako zelo visoka, kot ta oseba misli, da jo ima).
c) želja po manipulaciji drugega (kar je pa v bistvu nadzor oz točka b).

Razmisli, dejansko se zase največ lahko naučiš in dobiš dobro popotnico za v bodoče, ne glede na to kako se bosta s to punco odločila za naprej, če poskusiš ugotoviti, zakaj te je takšna oseba že v osnovi privlači.

Glede terapije pa je takole; terapija ni nujno reševanje dolgoletnih vez, ki so globoko zašle.
Terapija je lahko tudi kot popotnica v naprej, kot orodje, kjer se naučiš videti stvari, ki jih sam trenutno ne moreš in jih potem tudi predelati na veliko bolj ažuren in konstruktiven način, ki ga sedaj pravtako ne poznaš, ne zmoreš.
[/quote]

Ne bo odgovora, avtor se “abrakadabra” izogiba težkim vprašanjem – odgovarja zgolj na tiste dele, ki mu ustrezajo.

Že v osnovi pa se popolnoma izogiba vsem zapisom “moških” nickov (kot, da bi na anonimnem forumu res bili identičnega spola, kot njihovo uporabniško ime) in selektivno odgovarja le “ženskim”.. izogiba pa bistvenemu delu.

De omnibus disputandum..

Kaj pa spet tebi dela da pišeš trotlarije? Odgovoril sem čisto vsem, sem pa nekako zaključil to temo, zato Lei nisem podal odgovora, kljub temu, da sem ji odgovoril na vsaj 3-4 prejšnja vprašanja, in se ji vedno zahvalil. Ne piši oslarij, ker tudi pri drugih temah vidim da samo provociraš in mečeš na ogenj. Ali pa je to namen, da teme oživljaš? No to veš sam… So pa tvoji odgovori totalno abstraktni in me je včasih groza ko prebiram tvoje oslarije.. mislim, da si kompletni idiot in mi je nerodno da takšna provokativna oseba podaja ‘konstruktivne’ rešitve za ljudi, ki jih včasih potrebujejo oz. bi si jih v tem primeru želeli. Pa lep dan še naprej, v prihodnje pa bi ti bil zelo hvaležen če se prosim vzdržiš komentiranja te teme, ker mi ti in tvoji bedasti odgovori najedajo.

Ad hominem.

Če bi bilo dejansko tako zelo “abstraktno”, bi jih lahko razjasnili z dodatnim vprašanji. Bolj verjetno pa smo se to že šli, pa ste samo zamenjali uporabniško ime – nick.. da ste sedaj bolj neokrnjeni v svoji podobi bistrega antičnega jezera v Grčiji.

Veliko bolj zanimivo bi bilo, če bi zmogli odgovoriti na neprijetna vprašanja, ki so vam jih zastavili. Tako moški (ki jih ignorirate), kot ženske (s katerimi sicer “debatirate”, a v velikem krogu okoli neprijetnih vprašanj).

Vse tri sogovornice sa vam jih kar nekaj zastavile. Lahko začnete pri zadnjih od Levinje39.

De omnibus disputandum..

Uf, se prav vidi da si zelo težak karakter, ki ne zna ne komunicirati, ne sprejemati kritik. Vidiš le svoj prav. Ni čudno da imaš težave z družino svoje partnerke.
Resnici na ljubo, če bi jaz bil v podobni koži kot njeni starši, bi bila komunikacija do tebe podobna.
Kar se pa volka tiče, je pa on mojster besede proti tebi. Njegov nivo komunikacije je mnogo višji od tvojega, zna argumentirati in razpravljati. S tabo komunikacija pa ni mogoča. Znaš le žaliti ljudi in pljuvati po njih.
Zamisli se nad sabo.

Bral sem tvoje vprašanje, vendar ne boš zadovoljen nad mojim odgovorom…. Čeprav si še mlad, mislim da si si zadal cilje, ki jih počasi uresničuješ. Kot si dejal, se trudiš (po mojem mnenju res zelo) za partnerko narediti vse, vendar njeni družini, še posebno pa njeni sestri in mami to nikoli ni ok. Če že sedaj vihata nos nad tabo, te tudi nikoli ne bodo sprejeli in te spoštovali. Spoštovanje pa je prva stvar, ki jo človek pričakuje in tudi zasluži od vseh v tvoji okolici.
Nasvet je tak:
Pogovori se z tvojo partnerico. Če po pogovoru ne v kratkem času ne bo nič bolje (ali bo bog ne daj še slabše), potem ti ne preostane nič drugega, da kljub ljubezni in vsemu kar čutiš do nje se z njo razideš. Ker če to ne boš naredil sedaj, bo čez nekaj časa ( ali let) razhod še bolj trpek in krut, saj človek nekaj časa “požre” vse žaljivke in upa na bolje, vendar verjemi da se bo to samo še stopnjevalo.
Želim ti, da se situacija uredi tako ali drugače in zaživiš tako, kot si zaslužiš!

Uh, sem imela moža, ki je na dolgo in široko pletel besedilo in za vse so bili krivi vedno drugi. Predvsem jaz :):) Zanimivo mi je, kako ubrano je eno besedilo, in kako napadalno je tisto drugo, s sicer vljudnimi ‘trotlarijami’.

Pa pustimo to. Predvsem sem hotela poudariti to, da sčasoma se v življenju (če si pameten) nehaš sekirati, kaj bodo rekli drugi. Ne iščeš večnih potrditev tvojih veličastnih dejanj. Verjetno to človeku kot si ti, veliko pomeni. Rahlo se mi je sicer dvignila rdeča zastavca (čutim narcistično motnjo, vedno prisotna drama), ampak lahko da se motim. Pač sixth sense, ki ga imamo ženske. In moje izkušnje v zakonu.

Predvsem pa v vsaki enciklopediji piše. Od toksičnih ljudi/odnosov – samo stran. Če to pomeni, da bo to ranilo in pokopalo vajin odnos, pa pač tako mora biti. Z otrokom vsekakor počakajta, ne krpajta z njim teh problemov. Ko bi otrok prišel, se moraš zavedati, da boš z njimi še velikokrat, ker otrok mora preživeti čas z družino. In kot vidim vajini družini, bo to velik problem, kdo bo kolikokrat z otrokom, koliko se bo nudilo vnuku/vnukinji, trkanje po prsih… Not good.

Mislim, da si si že sam odgovoril na svoje vprašanje, kam bo šla ta veza. Iskreno se pogovorita o svoji vezi in razmislite, kaj želita drug od drugega, poskusita poslušati drug drugega in razumeti, pomisliti ali lahko stvari popravite in nadaljujeta.
Zdaj pa na odnos z družino. Ne sekiraj se, kaj oni mislijo o tebi, ne pričakuj pohval, kakršnokoli mnenj, eni ljudje pač kritizirajo vsakega. Je pa prav, da ne pustiš, da te žalijo…Moraš pa razumeti, da bo vedno ta družina ob pomembnih dogodkih (poroka, pogrebi, rojstvo otrok) in zato je tudi dobro imeti nek normalen odnos.

No pa da zaključim ta post s potekom kaj se je zgodilo, kako stvari potekajo od takrat ko sem to napisal itd.

Kakšna dva tedna po postu so stvari potekale isto kot celo leto in pol, spet kregarija med mano in mojo partnerko, dokler nisem naredil ene čudne zadeve. Pokazal sem ji to sporočilo, vključno z vsemi vašimi komentarji. Morda se sliši pravljično, vendar je res. Odnos se je od takrat spremenil. Morda po zaslugi večine komentatorjev tukaj (tudi takšnim, ki so meni nalili resnico), v večjem delu pa po mojih sporočilih, ker je po vsem prebranem njen prvi stavek bil ‘Nisem vedela, da se tako počutiš in da ti je tako hudo’. Ma nemoj…. To je bil prvi pogovor, kjer je tudi ona objektivno pogledala na svoje, in videla, da jaz vseeno kljub temu, da sem po vaše težak karakter, narcis, totalni krivec za vse, le nisem tako slab partner, in je realnost bližje temu kar sem napisal jaz, kot pa par vas, ki ste skozi ta post neprestano pljuvali po meni kako sem kriv jaz. Citiram partnerko, saj je nad parimi komentarji tudi ona rekla ‘To so identični ljudje kot moja sestra, bogi njihovi zeti/snahe’.

Kakorkoli, nima veze. Partnerka je tako ob vsem tem prekinila stike s svojo sestro. Izbrisala jo je iz življenja, in odkrito povedano sem točno to pričakoval, saj je to potem sprožilo en kup reakcij in scenarijev, kjer so drugi ljudje vpleteno v to zgodbo začeli razmišljati če je njena sestra res tako pokvarjena kot mi pravimo da je. Tukaj je seveda govora o mami in očetu (tast in tašča), ki sta slepo verjela starejši vsako besedo. Mlajša je tako šokirala družino s takšno potezo (prekinitev stikov), ker drugače pred tem ni nikoli odločno pokazala, da je tudi ona samosvoja oseba v življenju, in da je prioriteta najina veza, in ne njihovo primitivno obnašanje. Njeni se tako s to potezo nekako spreminjajo. Sem tudi jaz bil z njimi v kontaktu enkrat od takrat, in je bilo ok. Jasno, da so vidne tenzije, vendar tudi Rima niso zgradili v enem dnevu, in ker vem kako pomembno je moji partnerki, da imamo vsaj ‘zdravo, kak si’ stik z njenimi, ji bom z veseljem šel nasproti, saj je zveza eno veliko usklajevanje kompromisov (si lahko mislite, ko pa sem tak egoist in narcis…). Ob tem je seveda partnerka jasno poudarila svojima staršema, da ob ponovitvi kakšnih komentarjev in takšnem odnosu kot sta ga imela prej, sta naslednja na njenem črnem seznamu in bo stike prekinila tudi z njima.

V glavnem, da zaključim, v vsakem primeru sem hvaležen veliki večini komentatorjev na tem forumu, saj ste mi nekako pomagali priti do rešitve, ki je zaenkrat ok. Kaj se bo dogajalo po tem bomo videli, otrokov še dolgo ni na sporedu, ker je prva kariera (iz obeh strani, ne moje, da ne bom spet dobil plaz kritik kako sem egoističen, da je denar vse in podobne oslarije, ki jih nekateri pišete), tako da ja. Go with the flow je trenutno mentaliteta, reševala pa bova sproti zadeve. Je pa cilj dosežen, zaenkrat sva v tej zgodbi samo midva, in to je tako kot tudi mora biti.

Madmax & Stepeni Volk – Niti nimam volje za diskuzijo z vama, Madmax če ti misliš, da je zraven kup provokacij Volka njegova komunikacija zaradi par latinskih izrazov takšen presežek, mi je tudi zate žal. Najbrž nisi prečital mojih komentarjev in celotne zgodbe, podprl si le največjega provokatorja tega foruma. Stepeni volk, uživaj v komentiranju in ustvarjanju takšnih zgodbic, ki jih pač ustvarjaš (V mojem primeru, da komentiram ženskam, moškim ne in da ustvarjam fake nicke, da komentiram sam sebi? Kje se sploh takšnih zadev spomniš, predlagam, da dvigneš ritko in se odpraviš za kakšen teden dni na svež zrak, tam par krat globoko vdihni in izdihni, da se srečaš z realnostjo, saj menim, da ti je sedenje za računalnikom in provociranje vseh komentatorjev tukaj krepko za škodilo. Kakorkoli, lep dan tudi vama, sta marsikaj prispevala.

Zdravo, sama sem v podobni situaciji, a dokaj mili, s partnerjem ziviva skupaj 4leta in po vsem tem casu se z njegovo druzino se vedno ne razumem, razlog je enak tvojemu, ce je kaj narobe se pac pomede pod prepogo in stvar je resena, sestra skoraj identicna kot pri tvoji partnerki.. Razlika je v tem da njihov oce ima glavno besedo in bo kot bo on rekel.. Svetovala bi ti, da poves svoje mnenje na glas, saj sama nameravam isto, ce se bo to sranje nadaljevalo… Ce ne gre, gres svojo pot.. Tudi jaz. Srecno.

Tvoja punca ne zna, to kar si želiš ti oz. to kar si ti. Posledično tukaj ni prihodnosti.

Pa srečno.

New Report

Close