Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Ali je možna nekakšna alergična reakcija na človeka?

Ali je možna nekakšna alergična reakcija na človeka?

Spoštovani!
Kot že iz naslova lahko razberete imam zelo nenavaden problem. Nihče mi tega ne verjame, zato bom skušal na kratko razložiti vam.
Imam sodelavca, ki, kot pravi sam, ima dokazanih nemalo alergij, na vse mogoče. Med drugim je alergičen tudi na razne trave, propolis, čistila, parfume, deodorante, mila itd…
Zdaj pa zanimivost; Kot vse kaže pa sem jaz alergičen na njegove telesne vonjave, ki jih oddaja v prostor kjer imava skupno delavno mesto. Namreč, ta sodelavec menda ne uporablja nobenih osebnih mil, ker je bojda alergičen nanje. Zato pravi da se on umiva zgolj z vodo. In tukaj se začne moj problem. Zmeraj kadar sem z njim, se mi v prsih in pljučih pojavi občutek podoben, kot takrat kadar se mi pri jedi “zaleti” zato gre hrana ali tekočina po napačni poti v sapnik, oz pljuča. Počutim se nekako zastrupljenega in pojavi se mi nekakšen močen dražeč kašelj. Celo zgaga me prične močno vsakodnevno peči.
Moram obvezno povedati, da imam jaz probleme z želodčno zaklopko, ki menda ne tesni dovolj in mi zato želodčna kislina najbrž zateka tudi v pljuča oz sapnik. Vendar zgage oz bolečin v predelu požiralnika in dražečega občutka v pljučih ne čutim, kadar v moji bližini ni omenjenega sodelavca z vsemi temi alergijami. Kot kaže gre za splet okoliščin, ker imam jaz probleme s zgago in pekočim občutkom v pljučih zgolj v službi. Doma pekočih bolečin načeloma nimam, razen v res blagih oblikah. Ti “službeni” problemi se mi dogajajo samo v prisotnosti tega sodelavca. Ali je možno, da to sodelavčevo telo polno od vsemogočih alergij, izloča nekakšne “strupe”, ki bi bili dražeči na mojo, od želodca nadraženo sluznico?
Upam da nisem svoj problem predstavil preveč neumno in nerazumljivo, ker, po resnici povedano, sem res zmeden zaradi tega že dolgo trajajočega stanja, kateremu ne vidim rešitve.
Za odgovor se vam v naprej iskreno zahvaljujem.
Lep pozdrav
Marko

New Report

Close