Ali je moja simpatija narcis?
Ker že nekaj časa trpim zaradi dejanj čednega moškega, sem začela razmišljat, ali je morda narcis, da se sekiram brez veze zaradi njega?
Spoznala sem ga na zabavi, takoj me je očaral, lep, gostobeseden, očarljiv. videt je bilo obojestransko, izmenjava podatkov, nekaj srečanj…. Potem se je začelo. Zmenila sva se pa se je izgovoril, da ga ne bo, vedno se je bahal, kako je pomemben, koliko vez ima, kako lahko ljudem pomaga.
Ni ga brigalo, če me je prizadel, stalne laži. Tudi njegova preteklost je burna, kratkotrajne zveze, vse razpadle nasilno, ženske so ga zapustile v jezi, on je doživljal napade besa, ko so odšle. Rad prizadene ženske, ker je lep, ampak videt je čisto neobčutljiv za njihovo žalost.
Naj ga pozabim in grem naprej, ali imam prav, da ima znake narcisa?
Angelilcka takole na hitro se ne da, niti ne sme postavljati nobenih diagnoz in ostaih oznak. To sicer kar opisuješ se zdi kot nekdo, ki je totalno egocentričen ( usmerjen zgolj vase), ki ni sposoben odnosov (razen takšnih ,kjer ga poveličujejo), ki je celo nasilen.
Boblj pombmeno vprašanje kot to ali je narcis, je zakaj te takšen moški sploh privlači. Če bi prišla prijateljica k tebi in ti rekla, da je srečala enega nasilnega, vase zaljbuljenega sebičneža, ki ljudi zgolj izkorišča, je pa lep, kaj bi ji odgovorila?
GittaAna