Najdi forum

ali je moja dieta primerna?

Že 3 tedne se držim svoje lastne diete, mislim, da kar uspešno, me je pa strah, da mogoče le ni preostra ali preveč radikalna.Rad bi počasi shujšal 9 kg, trenutno imam 89 kg, pri 180 cm, star sem 27 let.Ne želim shujšati prehitro, ampak lepo počasi, max 2 kg na mesec, 3 krat na teden hodim na fitnes, aerobnih vaj ne delam, ker nimam časa.
No, moj jedilnik je pa sledeč

10.00 bela kava s posnetim mlekom v prahu (takrat se šele zbudim)

11.30 2 tanka kosa graham kruha s jajčno omleto, ki vsebuje 2 jajčna
beljaka in malo dietne šunke (2 %maščobe)

13.30 malica ( jabolko, ali 2 dietne skute danoe ( vsaka ima 125g in 0.4% maščobe)

16.00 normalno kosilo, z omejeno količino graham testenin ali krompirja,
zrezek nekoliko manjši od normalnega, zelenjavna priloga in zelena solata

19.00 2 dietne skute danoe

22.00 proteinski shake, z sadjem (1 banana,1 breskev ali jagoda) in posnetim mlekom v prahu

dodatek: 1 multivitaminska tableta

Zanima me ali ni dieta kljub vsemu nekoliko prestroga?Nimam pa nobenih problemov pri lakoti in se super počutim.Shujšal sem v 3 tednih 4 kg, vem da je to le posledica začetka diete, ko hujšaš zelo hitro.Če bi hujšal preveč hitro-več kot
1 kg na teden, bom povečal količino posameznih obrokov?Kakšno mnenje “strokovnjakov” foruma?.

Men se zdi zelo v redu!
Privoščiš si lahko več mesa (puranje, piščančje) namesto skutinih obrokov.
Pa tudi kompleksne oh lahko ješ to so solata….

LP oliver

Kar se mene tiče je tole že bol zdrav način prehranjevanja in vse prej kot radikalna neumna dieta…. pohvale!!!!

Drugače pa komot lahko poješ pošten zrezek (priporočam predvsem piščanca in puranje meso), mogoče malo manj krompirja na ta račun, polnozrnat kruh pohvalim, skute tudi sam veliko pojem, lahko ješ še tuno, zelenjave se ne bat…
V primeru, da ti je sama skuta težka za pojest – ti priporočam da greš na maxximum forum – recepti pa malo pobrskaš – recimo skuta+tuna+zelenjava…. skuta+naribano jabolko…. itd…

Sicer pa dodaj še esencialne maščobe (omega 3 MK).

Vec mesa in dodaj se kaksn proteinski shake cez dan. Trdo delaj v fitnesu in rajsi glej v ogledalo, ker imas dobro maso in sedaj jo moras samo se oblikovati.
Pa namesto tistega sadja zvecer, rajsi spet skuto:) ali pa kaksno tuno z zelenjavo ipd (obvezno pa shake).
Pazi da ne bos prehitro zgubljal kg oz. jaz bi na tvojem mestu probal obdrzat cim vec, ker bos vidu, ko bos hotu misice, kaksna muka je sele to:). Tko da povecaj vnos hrane ce se bo padanje s taksno hitrostjo nadaljevalo (predvsem se vec beljakovin).

ne pozabi na orehe

Izhodišče imaš kar vredu. Pomojem bi lahko, kot so ti že drugi predlagali, pojedel malo več pustega mesa (predvsem večerja), kar pa nujno manjka, so maščobe!!! Prave, seveda!

Hvala vsem za odgovore.Saj pri kuhi vedno uporabljam olivno olje. Tune v olivnem olju sem se izogibal, ampak jo bom več uporabljal, ker je izredno hranljiva.
100 g odcejene tune ima sicer 10 g maščob, pa kar 33 g beljakovin.

upam, da olivnega olja NE segrevaš!! LP

A ga ne smem segrevat.Jajčne beljake in dietno šunko vedno zapečem na olivnem olju.

Preberi si tole:

Olivno olje nikakor ni primerno za segrevanje. Je veliko primernejše od kakšnih nerefiniranih bučnih, lanenih , sončnični olj (in verjetno tudi zato priporčajo v omnjnei knjigi ravno olivno) vendar še vseeno nezdravo.

Razlog leži v kemični sestavi in preko tega stabilnosti.

Da ne bom kompliciral: manj so olja predelana bolj so zdrava .Naprimer nerefinirana rastlinska olja ki jih najdemo v trgovinah z zdravo prehrano imajo veliko esencialnih in drugih nenasičenih maščobnih kislin, ki koristijo zdravju.Te so zelo nestabilna in se hiro pokvarijo. Posledica je nastanek škodljivih produktov kot so trans maščobne ksiline in podobno. Glavni dejavnik tega procesa pa je segrevanje. Ravno zato so predelana rastlinska olja ki jih kupimo v navadni trgovini škodljiva.(pri pridobivanju teh so pod vplivom visokih temperatur)
Olivno olje vsebuje predvsem omega9 mononenasičene maščobnekisline, ki so proti maščobnih kislinam, ki jih najdemo v drugih oljih dokaj stabilne in pri segrevanju nastane najmanj škodljivih snovi.
Daleč najbolj primerno za segrevanje je maslo, ker vsebuje zelo stabilne maščobne kisline ki težko nadalje razpadajo v škodljive produkte.
Seveda je slaba stran teh maščobnih kislin dvig trigliceridov in holesterola v krvi ter visok vnos kalorij.

BTW. margarina vsebuje ogromno trans maščobnih kislin ki so zelo škodljive.

New Report

Close